Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 19.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Съветниците откриха процедура по ликвидация на Общинска охранителна фирма

Последните конкурси за продажба на имоти-частна общинска собственост са били провалени, поради липса на инвеститорски интерес, това каза на днешното заседание на комисията по Собственост и стопанство шефката на дирекция „Общинска собственост” Теодора Трендафилова. Изказването от страна на администрацията дойде след като общинските съветници дискутираха одобряване на пазарни оценки и провеждане на публичен конкурс за продажба на имоти-частна общинска собственост, които се намират в ж.к.”Възраждане” втори микрорайон, ул. „Академик Курчатов”, с.Тополи, ПЗ „Клисе баир”. Според приетия устройствен план на града „Клисе баир” попада в индустриалната зона на „Интегрирания план за градско възстановяване и развитие“ на  Варна,  като по този начин се променя и оценката на собствеността. Местните депутати решиха да върнат точката за преразглеждане в администрацията и да се направи нова оценка на имотите след приемането на Общия устройствен план.  По предложение на председателката на комисията Валентина Софрониева бяха избрани петима общински съветници, които да участват в допълнителното разработване на публично-частните партньорства, които не са получили инвеститори. Комисията гласува съветниците Добромир Джиков, Владимир Тонев, Тодор Балабанов, Петър Липчев и Миглен Тодоров да бъдат ангажирани с тази дейност.

На днешното си заседание комисията гласува предложение на кмета, според което се открива процедура по ликвидация на „Общинска охранителна фирма” ЕАД. Според решението Общински съвет Варна освобождава управителя на предприятието и определя неговия ликвидатор. Местните парламентаристи дадоха съгласие за предоставяне на управление и техническа експлоатация на „ВиК” Варна на няколко общински доставки и обекти, които включват: „Доставка и оборудване за диагностика, поддръжка и моделиране на водоснабдителни и канализационни системи”, Обект: ”Реконструкция на водоснабдителната  и канализационната системи на гр. Варна”, „Реконструкция и модернизация на Пречиствателна станция за отпадъчни води- Варна”.

На комисията стана ясно, че от онкоболницата „Д-р Марко Марков” и от ДКЦ „Чайка” искат сами да управляват прилежащите паркинги към тях. В писма директорите на лечебните заведения обясняват, че искат поставяне на бариери за редуцирането на автомобилния поток в паркингите. Общинският съветник Ивайло Бояджиев предложи да се въведе гратисен период за пациентите на болницата. Съветниците дадоха положително становище и върнаха предложението да бъде допълнено от общинската администрация.

Местните депутати гласуваха още да се учреди безвъзмездно ползване на Фондация „Радост за нашите деца” за срок от 5 години на недвижим имот на ул. „Самарско знаме”. За безвъзмездно ползване бяха предоставени общински спортни обекти в полза на няколко спортни клуба. Сдружение спортен клуб „Черно море- Атлетик”, спортен клуб по атлетика „Евър”, спортен клуб „Супер Спорт- Варна”, клубът по пожароприложен спорт ще може да използват комплекс „Локомотив.

Деница Герчева

www.barometar.net