Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 21.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Отдават ресторанта на Ивайло Маринов до басейн „Приморски” под наем

Общинските съветници от ПК „Собственост и стопанство” одобриха предложение на кмета Кирил Йорданов за провеждане на публичен конкурс за отдаване под наем на имот частна общинска собственост, намиращ се на бул. „Приморски”- парк „Приморски”. До момента имотът функционира като ресторант „БМ”, но договорът за наем е изтекъл  преди няколко дни и трябва да започне процедура по изготвяне на нов. Общинският съветник Андрей Василев предложи имотът  да се подложи  на търг, а не на конкурс. След дискусия местните парламентаристи приеха цената за квадратен метър да се повиши от 2,5 на 4 евро, а процедурата да остане за провеждане на конкурс за отдаване под наем при същите условия за срок от 5 години. Месечната цена на имота ще се изчисли на 4 евро на кв.м върху обособена част от 427 кв.м.

 На днешната комисия съветниците решиха още да предоставят за ползване имот-частна общинска собственост на българо-гръцкото  дружество „Одесос” Варна. Срокът за наем е изтекъл на 14.03.2012 г, като в момента договора ще се поднови за 5 години. Имотът представлява подблокова част на седеметажен жилищен блок, състоящ се от две работни помещения, помощно помещение и санитарен възел.

 Местните депутати приеха предложение на кмета за учредяване право на строеж на „Е.ОН България Мрежи” АД  за изграждане на нови трафопостове, както и одобряване на пазарна оценка на имот с площ 304 кв.м., като оценката е съобразена с действащия ОУП. Съветниците одобриха и пазарна оценка от 22 010 лв. на имот частна общинска собственост, намиращ се на ул. „Копнеж”. Поради липса на актуална оценка общинарите оттеглиха решение за одобряване на пазарна оценка за разпоредителна сделка на ул. „Христина Морфова“.

Деница Герчева

barometar.net