Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 29.03.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Марешки: Гарантирам, че „черно тото“ в Локо (Пд) вече не може да се случи

Новият собственик на Локомотив (Пловдив) Веселин Марешки гостува в предаването „Гореща точка“ по TV7, където говори за това, как е стигнал до решението да поеме отбора. Аптекарският бос коментира и слуховете за „черно тото“, с които неминуемо бяха свързвани бившият собственик Константин Динев и футболистите.Марешки призна, че в началото е бил притеснен, но след това е приел новото предизвикателство присърце и бе категоричен, че дори и някога да е имало уговаряне на срещи, сега е сигурен, че „черно тото“ в Локо (Пд) няма. Той заяви, че именно това е било една от основните задачи, когато е дошъл в клуба – да се изчисти имиджа му.

Попитан, каква е истината за влизането му в Локомотив (Пловдив), бизнесменът обясни: „Първо бях поканен от Коко Динев, аз му отказах, след това имах среща с ръководството на самия клуб – Наско Узунов, Христо Бонев. Те също ме помолиха и тогава започнах да се замислям по-сериозно.Те организираха и среща с г-н Бойко Борисов и в крайна сметка аз го приех като едно голямо предизвикателство, защото клубът беше пред разпад, пред фалит и за мен това беше възможност да се изявя в още една сфера и да покажа своите мениджърски качества.“Марешки коментира и многобройните слухове за „черно тото“ на „Лаута“, както и дали е имал притеснения от това, когато е поемал клуба и затова ли е била чистката в отбора.“Не искам да коментирам с какво го замесват Коко Динев. Аз лично нямам такава информация. Слуховете за „черно тото“ ме притесняваха, но аз гарантирам, че при нас това вече не може да се случи и в този смисъл това беше и една от задачите, които имахме – оздравяване на клуба, вдигането му на крака, постигане на резултатите, които заслужава публиката и клуба и най-вече изчистване на имиджа откъм „черно тото“.

Чистката в отбора, когато застана на кормилото на Локо (Пд), Марешки коментира така: „Ние играчи почти не сме разчиствали, той Коко си ги взе, когато си заминаваше, а ние получихме един обезкостен отбор. Единствено се предоверих на треньора, но бързо разбрах за какво става въпрос и направихме смяната. Мисля, че с новия треньор ще вървим напред и нагоре“.

inews.bg