Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 06.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Кастро доказа със снимки доброто си здраве

Бившият кубински лидер на Куба Фидел Кастро написа остра статия, осъждаща упоритите слухове, че той е на смъртния си одър. 86-годишният мъж атакува „лъжите” в международните медии като публикува свои снимки в държавнaта медия в Куба, съобщава Би Би Си.Той заявява, че е в добро здраве, и дори не може да си спомня последния път, когато е имал главоболие. Венецуелският политик Елиас Хауа съобщи в неделя, че е имал петчасова среща с Кастро предишния ден. Той показа снимка от срещата и съобщи, че бившият кубински лидер е “много добре”.Последните публично разпространени снимки на Кастро са от март, когато бившият кубинският лидер за кратко се срещна с Папа Бенедикт по време на посещението на папата на комунистическия остров.

Дългото отсъствие на Кастро от публичния живот подхранва слуховете в сайтове на социалните медии, че здравето му се е влошило и дори, че той може да умре скоро.“Въпреки че много хора по света са въвлечени от органите за информация, почти всички от които са в ръцете на привилегированите и богати, които публикуват тези глупости, хората все по-често вярват все по-малко и по-малко в тях”, пише Кастро в статията си. Кастро продължава, обяснявайки, че е бил зает с писане и изучаване, но е решил да отстъпи от обществения живот “защото със сигурност не е моя работа да заемам страниците на нашия вестник”.

Той завършва с думите: “Дори не мога да си спомня какво е главоболие и за да покажа какви лъжци са, прилагам тези снимки, които да придружават статията”. Става дума за серия от снимки, заснети от сина му Алекс, на които Кастро е сниман на открито с каубойска шапка и карирана риза. В някои снимки, той чете петъчният брой на вестника на Комунистическата партия „Гранма”.Фидел Кастро застана начело на Куба след революцията през 1959 г., първо като министър-председател (1959-1976), а по-късно като президент. През 2006 г. той претърпя операция и излезе от общественото полезрение. Брат му Раул стана изпълняващ длъжността президент. През февруари 2008 г. Фидел Кастро официално предаде властта на Раул, който от тогава е начело на страната.

news.bg