Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 20.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Кабинетът „Борисов“ подаде оставка

Премиерът Бойко Борисов депозира оставката на правителството. Новината обяви в аванс министър-председателят в Народното събрание, където се събра целият кабинет. Очаква се тя да бъде гласувана в четвъртък сутринта. „Вчера направихме максимума да отговорим на исканията на протестиращите. От днес правителството няма какво да направи. Не искам ние да носим пасивите на хидроинженерите на ДПС, които изхарчиха 1.5 за „Белене”, нито искам да виждам кръв по улиците. Всяка капчица кръв за нас е петно. Не мога да гледам парламент ограден с огради. Нито ми е цел властта, нито имам изгода от властта, ако трябва да се пазим от хората. Държавата има нужда от нов кредит на доверие, хората да определят как да се управлява”.

„Костов положи огромни усилия да върне ДПС и БСП на власт и хората ще го оценят и на изборите. След като по този начин направиха колегите от БСП и ДПС, направиха един много опасен прецедент и това ще ви се върне, бъдете сигурни. Ние имаме достойнство, чест. Властта ни е дал народът, днес му я връщаме. Няма да участваме в гласуването. Вие си гласувайте, ако искате”. „Няма да участвам в управление, в което полицията ще се бие с хора, няма да има политически дебат и ще се плашим с протести. Няма да правим структурни промени днес”, допълни премиерът.

Обявявайки, че няма да участва в служебно правителство, той изрази надежда, че депозираната оставка ще бъде приета. Борисов благодари на ПГ на ГЕРБ за това че подкрепя правителството през тези 4 години, благодари и на независимите депутати, които са помогнали да минат важни проекти. „Това, че БСП ги няма, никога не ги е имало”, каза премиерът. По време на изявлението левицата отсъстваше, след като още вчера заяви, че няма да уважи гласуването на персоналните промени в кабинета – Павлова и Дончев, които бяха планирани за днес.

Борисов се обърна лично към вътрешния министър към Цветан Цветанов с думите: „Да благодарите на всички полицаи за положените усилия и това е жест и към тях да нямат работа на улицата, да а си гледат обществения ред и борбата с престъпността”.

btvnews.bg