Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 14.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Трайчо Трайков се закани да съди Цветан Цветанов

Бившият министър на икономиката определи последното изказване на Цветан Цветанов по негов адрес като „глупаво и нахално“. Вчера пред ТВ7 вицепремиерът в оставка каза, че Трайков бил подвластен на определени икономически кръгове. Трайчо Трайков написа в профила си в социалната мрежа Twitter: “Глупаво и нахално изказване на ЦвЦв вчера. Този път май ще трябва да се видим в съда“. Ден по-рано в интервю пред Люба Кулезич по ТВ7 министърът на вътрешните работи в оставка Цветан Цветанов даде примери за решителни действия на Бойко Борисов и без да бъде попитан специално за Трайков, продължи:

„Трайчо също, по същия начин. Ето, това, което ме питахте в началото: Как се борите срещу енергийната мафия, да речем? Премиерът, всички ние знаехме, че Трайчо е подвластен вече на определени икономически кръгове. И в тази връзка ние видяхме, че той не си е свършил основните задължения, което беше една от реалните политики за конкурентоспособност. Влязоха много малък процент, 4-5 процента, в момента Делян успя да увеличи това да стане на 700-800 милиона лева, които влязоха до средния и малкия бизнес“.

Преди десет дни премиерът в оставка Бойко Борисов също обвини Трайчо Трайков, че той го е запознал с бившия председател на ДКЕВР Ангел Семерджиев, който вече е с повдигнато обвинение от прокуратурата: „Всички са виновни, включително и аз за това, че този шеф на ДКЕВР трябваше още след първата година да го омета, трябваше още с Трайков да си отиде заедно“.

Трайчо Трайков беше освободен от поста на министър на икономиката, енергетиката и туризма преди година. Официалният повод беше проваленият бизнес форум в Катар, на който Бойко Борисов се наложи да говори пред празна зала. По-късно Трайков допусна, че може да е уволнен заради разногласия по големите енергийни проекти. През август 2012 г. Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси установи, че Трайков е бил в конфликт на интереси заради участието му в отдаването на концесия на „Каолин“ АД. Трайков притежавал 278 акции в дружеството.

dir.bg