Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 07.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Светски новини

Брад Пит ще награди „Филм на годината“ на MTV

Брад Пит ще връчи престижния приз „Филм на годината“ на филмовите награди на MTV, които ще се раздадат на 14 април, пише Контактмюзик. Уестърнът „Джанго без окови“ и комедията „Приятелю, Тед“ водят с по 7 номинации в отделните категории. Шест номинации получи комедията „Наръчник на оптимиста“. Трите продукции ще си оспорват отличието за най-добър филм с „Черният рицар: Възраждане“ и „Отмъстителите“, пише БТА. В този микс виждаме „сериозни“ продукции, които триумфираха през пролетния награден сезон, и комерсиални блокбастъри, по вкуса на младежката публика. Брад Пит не е чужд на филмовите награди на MTV. През годините той е получавал номинации в 8 категории, като е печелил в три от тях. Той е споделил и един от призовете с партньорката си Анджелина Джоли за бойните сцени във филма от 2005 година „Мистър и мисис Смит“ .
Носителите на филмовите отличия на MTV се определят от зрителите чрез гласуване в интернет. За разлика от „Оскар“-ите, които отдават почит към спечелили одобрението на критиката продукции, наградите на MTV са ориентирани предимно към по-младата публика и към бокс-офис хитове, пренебрегнати от Академията за кинематографично изкуство и наука. Касоразбивачът „Черният рицар: Възраждане“, който събра над 1 милиард долара в международния бокс-офис, получи пет номинации за филмовите награди на MTV, въпреки че бе напълно пренебрегнатна „Оскар“-ите.

Според традицията да се добавят нови категории на филмовите награди на MTV, тази година освен приз за най-добро мъжко стриптийз изпълнение ще бъде присъдено и отличие за страховитост. Носителят на наградата за роля във филм с полазващи тръпки моменти ще бъде избран измежду Дженифър Лорънс  за „Къща в края на улицата“, Джесика Частейн за „Враг номер едно“, Мартин Фрийман за „Хобит: Неочаквано пътешествие“, Сурадж Шарма за „Животът на Пи“ и Александра Дадарио за „Тексаско клане 3D“. Филмовите награди на MTV в 12 категории, включващи още най-добра екранна целувка, най-добър екранен бой и злодей, ще бъдат раздадени на 14 април. Водеща на шоуто ще бъде Ребъл Уилсън.

dnes.bg