Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 20.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Лиляна Павлова: Ще изградим магистрала „Хемус”

Изграждането на автомагистрала „Хемус“ ще стане изцяло със средства от Европейската комисия след 2014 година, когато стартира новият програмен период. Това заяви водачът на варненската листа с кандидат-депутати на ГЕРБ Лиляна Павлова във Варна, предаде Дарик. През последната година и половина са водени много сериозни преговори с Европейската комисия за осигуряване на финансиране за магистралата. Преговорите включваха признаване на направлението София-Варна за европейски пътен коридор, припомни Павлова. Тя уточни, че анализът на трафика ще покаже къде трасето ще бъде изцяло магистрала и къде магистрален тип участък, без аварийни ленти, но с магистрален габарит.

Изграждането на автомагистрала „Хемус“ е основен приоритет пред варненските кандидат-депутати на ГЕРБ, припомни Иван Портних – областен координатор на ГЕРБ и втори в листата с кандидат-депутати на партията. Сред останалите основни приоритети на регионалните представители на ГЕРБ в бъдещия парламент ще бъде модернизация и разширяване на варненското пристанище и превръщането на района около Морска гара в рекреационна зона. Пътят до там пък ще бъде включен във втория етап от изграждането на пешеходния ринг на града. За целта вече са договорени допълнителни 3,5 млн. лева към одобрените 5 милиона лева за подобряване на централната градска среда. Вторият етап на проекта ще минава през улиците „Преслав“ и „Сан Стефано“, до Римските терми и пристанището, посочи Портних.

ГЕРБ ще насочат усилия и към цялостното преасфалтиране и реконструкция на основните булеварди, в кратки срокове. „Вижда се, че може. Значи има начини“, коментира кандидат-депутатът. Основен ангажимент ще бъде и развитието на туризма. Според Иван Портних Варна не се възползва в пълна степен от туристическия си потенциал. Пряк ангажимент бъдещите депутати от ГЕРБ ще имат и за Морската градина – цялостно обновяване на алеите и продължаване на залесяването там. Според Портних в момента има зони, в които паркът категорично не съответства на техните представи.

Реновиран ще бъде и Дворецът на културата и спорта. Сред останалите ангажименти са изграждане на нови детски градини и решаване на проблема с недостигащите там места. Свлачищата в региона също ще са приоритет. Първата стъпка в тази посока са осигурените 400 000 лева за укрепване на панорамния път към „Кабакум“, отбеляза Лиляна Павлова. Обещаваме само неща, работата по които вече е започнала, категорични бяха кандидат-депутатите на ГЕРБ. „През последните близо 4 години много беше започнато и това е нашата воля – да продължим. А не всеки път да рестартираме, да започваме от начало. Няма закога да го правим“, заяви Павлова. Според нея, в последните седмици техните опоненти от водещите политически сили и социологическите агенции са се обединили срещу ГЕРБ, водени от страха, че партията може да състави ново правителство и за първи път в демократичната история на страната една партия да има втори пореден мандат.

Призивите да не се гласува Лиляна Павлова окачестви като опит страната да бъде лишена от стабилност в управлението. Провокациите и действията по тази линия идват от зародилата се нова тройна коалиция – БСП, ДПС и България на гражданите, смята водачът на варненската листа на ГЕРБ. „Всички, които имаме спомени какво правят коалициите, трябва да се мобилизираме и да не го правим“, призова Павлова.

„Политическата дестабилизация ще доведе до икономическа дестабилизация и колапс на държавата. И тогава Виденовата зима ще ни се стори лято. Държавата ще колабира и ще бъде подвластна на олигархични и други структури, за които е изключително изгодно да няма правителство, да няма ясно носене на отговорност. В тези моменти най-много избуяват и виреят и престъпността, и контрабандатата. Това са сфери, в които имахме безпрецедентни, безкомпромисни мерки, които провокираха цялата тази омраза и нагласа срещу нас“, коментира водачът на варненската листа на ГЕРБ. Павлова призова на 12 май да се гласува с разум, като сподели, че очаква провокации от техните опонентите както в изборния ден, така и в деня за размисъл.
dariknews.bg