Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 08.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Борисов: Може да направим коалиция с десните

Бившият премиер Бойко Борисов допусна коалиция с партиите в център дясно, ако влязат в парламента. Той подозира кой го е подслушвал, отрече за опит да се смачка делото срещу Мирослав Найденов, както и да е получавал информация от Николай Кокинов. Толкова бърза прокуратура в мечтите си не съм виждал, коментира Борисов. „Ако има малки партии, които влязат в парламента, би могло да разговаряме с тях. Като видим какви са ни силите, тогава правим правителство. Ако не ни достигат, връщат мандата, идва втората партия, третата”, заяви в интервю пред bTV лидерът на ГЕРБ. Той с удоволствие би влязъл в коалиция, но с партии, с които за финансова дисциплина, енергийна ефективност, екология и биоземеделие са на едно мнение: „Не виждам „Реал“ и „Барселона“ да направят общ отбор; нито „Левски и ЦСКА“. Но, ако са силни, хората гледат с удоволствие“.

Борисов обаче не иска коалиция, тъй като партията получавала държавни субсидии, за да бъде самостоятелна. На въпрос дали е възможен съюз между ГЕРБ и „Атака” или Меглена Кунева, предложи да се видят резултатите от вота, какви хора по възраст, професии, региони са гласували – това също имало значение.  „За разлика от другите всеядни партии, аз не искам да бъда на власт на всяка цена. Властта не ни е самоцел”, обясни той и призна, че партийната работа му е досадна.

Бившият премиер обаче е готов и да е в опозиция. „Но след четири години…, на мен ми се падна да управлявам в най-жестокото време, когато се разсипват държави… Много лошо ще стане в следващите години, който и да е. Бих поздравил всеки, който се нагърби с тежестта да носи политическа отговорност“, коментира лидерът на ГЕРБ, който смята, че да поемеш управлението на България в тежка криза е самоубийство за всяка партия. По думите му, след него, Сергей Станишев е следващият, който е подготвен за премиер. „Имаме много герои, които са си дали живота, по време на войни, на тези тежки кризи. Така се е случило, на едни по време на война, ако на нас се случи, ще си понесем отговорността, в тази тежка криза“, направи сравнение той.
dir.bg