Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 18.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Иван Портних: Имаме ясна визия и воля за развитието на Варна

ГЕРБ е единствената партия, която има ясна визия и воля за развитието на Варна и региона. Това заяви Иван Портних, областен координатор на ГЕРБ – Варна, и кандидат за народен представител. Сред поетите конкретни ангажименти са:

1. Довършване на магистрала “Хемус”, финансирането за която беше осигурено от Лиляна Павлова и това бе потвърдено от комисаря по регионална политика на ЕС Йоханес Хан.

2. Развиване на мощностите на пристанище Варна, изграждане на дълбоководен и на пасажерски терминали, отваряне на района от 1 до 3-то кейово място и превръщането му в зона за отдих, култура и забавления.

3. Цялостно обновяване на основните булеварди в града, подобряване на градската среда – нови спортни и детски площадки, фитнес на открито и др.

4. Обновяване на алеите в Морската градина, озеленяване и облагородяване на парка.

5. Развитие на туристическия потенциал на Варна, като първа стъпка в тази насока ще бъде обновяването на пешеходната зона в центъра на града.

6. В рамките на половин година – пълно решаване на проблема с дефицита на места в детските градини.

7. Варна – културна и младежка столица на Европа

8. Реновиране и модернизация на Двореца на културата и спорта, в съответствие с изискванията за провеждане на международни спортни и културни прояви.

varnautre.bg