Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 18.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

220 волта ток убил младия техник на МSАТ

В сплитера и антенния кабел в апартамента, където при инцидент вчера почина 27-годишният техник на МSАТ, е протекъл ток от 220 волта заедно с пуснатия тв сигнал. Това е станало при свързването на телевизионния приемник към мрежата, съобщи за ДНЕС+ Иван Иванов, шеф на инспекцията. В момента жилището, което е на варненка и било купено неотдавна, е запечатано и по случая е образувано разследване. Назначена е експертиза, която ще изясни по каква причина по кабела е имало ток с напрежение 220 волта.

Двамата служители на МSAT пристигнали на адреса по график след подадена заявка. Те били с униформи и носели технически принадлежности, необходими за работата им. Служителите били предупредени за опасния кабел от собственичката на жилището, която им казала, че от него „бие ток“. Проверка обаче младият техник направил не с уред, а чрез допир с ръка. Работникът се предоверил, защото кабелната мрежа била изградена отпреди. Тя е на оператора Blizoo. При покупката на апартамента собственичката пожелала да го замени със сигнал на MSAT.

Според шефа на Областната инспекция по труда Иван Иванов работодателят на загиналия техник е спазил всички условия за безопасност на труд. Разследването ще установи причините за протичането на високоволтовия ток и нещастния инцидент.

dnesplus.bg