Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 17.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Мият улиците в центъра на Варна през ден

Основните булеварди в централната част на Варна се мият през ден, съобщиха от пресцентъра на общината. От втората половина на юли специализиран автомобил на фирмата по чистотата „Титан“ мие булевардите „Мария Луиза“, „Княз Борис І“, „Христо Ботев“, „Приморски“ и улица „Девня“ до Аспаруховия мост. Дейността му е безвъзмездна, тъй като в общинския бюджет за тази година няма предвидени пари за миене на улиците. Затова то се прави за сметка на част от дейностите ръчно метене и оборка. В някои от кварталите миенето на булевардите е започнало още през април и ще продължи до края на септември. То е ангажимент на фирмите по чистотата. Ръчно се мият пешеходните зони в центъра и крайбрежната алея.

Въпреки това през юли автоматизираната измервателна станция, разположена на ул. „Батак“, е регистрирала превишение на нормите за наличие на фини прахови частици във въздуха в 13 дни от месеца.

С по-слаба интензивност – по един или два пъти седмично, се мият основните улици и булеварди в останалите райони на Варна. Изпълнението на дейностите се проследява посредством джипиес система, а общинските служители в район „Владислав Варненчик“ извършват контрола лично.

Преди няколко дни беше взето решение измиването да не става в пиковите часове на деня. Специализираните автомобили няма да се движат по основните градски булеварди между 8 и 10 часа сутринта, между 12 и 13 часа по обяд и между 18 и 19 часа вечерта, за да не създават допълнителни предпоставки за задръствания.

varnautre.bg