Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 02.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Пернишките килъри заподозрени за убийството на Георги Илиев

Задържан е още един от членовете на групата за мокри поръчки от Перник, съобщи пред БНР главният секретар на МВР Светлозар Лазаров. Той потвърди, че бандата килъри е заподозряна за убийството на боса на „ВИС 2“ Георги Илиев. Лазаров каза още, че днес трябва да са готови резултатите от ДНК експертизата на изровени човешки останки, за които се смята, че са на една от жертвите на бандата. „Очакваме това да е Теодор Неофитов-Ханс“, потвърди неофициалната информация главният секретар.

Очаква се и експертизата на оръжието, открито при обиските на бандата, която бе наречена „Килърите 3“. По повод съпричастността на групировката към убийството на боса на „ВИС 2“ Георги Илиев, който бе застрелян в Слънчев бряг през август 2005 г., Лазаров каза:

„Определено има данни в тази посока. Нека не навлизаме в детайли. Когато има влязла в сила присъда, тогава можем категорично да твърдим кой е извършил определено убийство, кой е организатор, поръчител и т.н. В момента се връщаме назад по абсолютно всички случаи, за които имаме данни, нови свидетелски показания и т.н. Проверяваме ги активно и, както виждате, не правим разлика между знакови убийства, поръчкови убийства или битови.

Главният секретар коментира и сътрудничеството на осъдени престъпници с МВР по този и други случаи. След задържането на бандата стана ясно, че срещу нея показания е дал серийният убиец от Перник Станислав Ангелов-Сиси.

„Всеки, които е извършил престъпление, ще си понесе съответната наказателна отговорност. Аз сътрудничеството с органите на прокуратурата и на МВР го разглеждам като техен законов ангажимент“, категоричен бе Лазаров. Миналата седмица съдът остави в ареста само половината от арестуваните членове на престъпната група, сред които сочените за тартори – Васил Василев, известен като Бай Васо, който е баща на убития преди години пернишки наркобос Райко Кръвта, и Милчо Петров-Чироза.

Издирват се още двама техни съучастници.

Светлозар Лазаров уточни, че към момента няма информация другата задържана неотдавна банда, оглавявана от Валентин Янев – Бореца и кикбоксьора Мартин Антов и станала по-известна като „Новите килъри“, да е свързана с убийствата на радиоводещия Боби Цанков и писателя Георги Стоев.

dir.bg