Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 05.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Арт

Бранимир Ботев връчи почетната награда „Александър Фол” на археолога Диана Димитрова

Заместник-министърът на икономиката и енергетиката с ресор Туризъм Бранимир Ботев връчи почетната награда на името на проф. Александър Фол на археолога Диана Димитрова – ръководител на  експедиция „ТЕМП“ и дългогодишна спътница в живота на големия български археолог д-р Георги Китов. Церемонията се състоя по време на откриването на реставрираната и социализирана гробница „Шушманец“ край Казанлък. Събитието е част от Националния туристически форум „Долината на розите и тракийските царе – възможности и перспективи за развитието на туризма“, който се провежда в Казанлък.

Зам.-министър Ботев почете паметта  на големия български археолог д-р Георги Китов и проф. Александър Фол, дали своя принос в изследването на тракийската древност и богатство, което носят нашите земи. Това културно-историческо наследство е минало през хилядолетията, за да го предадем на идващите след нас. В мое лице и в лицето на правителството вие ще имате абсолютни съмишленици и поддръжници за популяризирането на Долината, категоричен бе зам.-министър Ботев.
Той припомни срещата на премиера Пламен Орешарски и председателя на Държавния съвет на Китай Ли Къцян, на която стана ясно, че интерес за китайските туристи в България представлява именно Долината на розите и тракийските царе. Трябва да сме горди с това Божествено късче, защото ние сме една трансмисия от миналото на България през настоящето към нейното бъдеще и трябва да покажем на света културно-историческото си наследство, добави зам.-министър Ботев.

От кмета на Община Казанлък Галина Стоянова той получи картина с един от символите на града – розоберачка, в знак на благодарност за това, че сигнализира обществото за отсъствието на Долината на розите на картата за териториално разделение на туристическите зони в България. В лицето на зам.-министър Ботев Община Казанлък намери не само поддръжник и лобист, а един истински българин, който ще помогне Розовата долина да намери своето място в националната кауза, заяви Галина Стоянова.

barometar.net