Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 26.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Интервю

Симеон Варчев: Битката за ремонта на Двореца и културата и спорта продължава отдавна

С прокуриста на Двореца на култура и спорта Симеон Варчев разговаряме по актуалната тема за обещаните средства от правителството за ремонта на един от символите на Варна.

Г-н Варчев, как бихте коментирали обещанието на премиера Пламен Орешарски, което той даде пред кмета на Варна Иван Портних правителството да отпусне 5 млн. лв. за належащия ремонт на Двореца на културата и спорта?

Битката продължава от доста време и борбата за осъществяването на този ремонт на Двореца на културата и спорта, който е наложитен и благодарение на министър Папазов, който изигра най-важна роля, министър-председателят и със съдействието на кмета на Варна Иван Портних ме увериха, че тези пари са гарантирани. Казаха ми, че средствата ще бъдат отпуснати – да не губим време и да започваме да действаме по обществените поръчки, за проектиране и реализация на ремонта.

Тези 5 милиона ще бъдат ли достатъчни да извършите всички ремонти дейности, които са наложителни?

Не бих казал, че ще стигнат, но ако се похарчат разумно и целево, както са предназцначени, мисля, че основните неща по ремонта ще бъдат свършени. Имам предвид игралното поле да отговаря на новите изисквания на Федерациите по волейбол и хандбал. Също да бъдат направени нови седящи места, около 2500 и смяна на всички седящи места. Да бъде сменена климатичната инсталация на целия Дворец на културата и спорта. Мисля, че ако добре си направим разчетите и бъдем точни в изпълнението на задачите няма да ни достигнат съвсем малко пари.

В случай, че не достигнат средства на чия подкрепа ще разчитате?

В момента правим разчетите и сформираме комисия, която ще отговаря за ремонтните дейности. Искам гражданите на Варна да знаят, че процедурата по избор на изпълнители на ремонтните дейности ще бъде абсолютно прозрачна. В комисията е включен главният секретар на Община Варна г-н Богоев и други длъжности лица, които ще гарантират, че всички процедури ще бъдат изпълнени както трябва.

Вие лично очаквахте ли Двореца на културата и спорта да получи тези средства?

Не само очаквах, аз започнах интервюто с това, че битката е отдавна. Мога да кажа, че ако правителството на г-н Борисов не беше подало оставка, ние бяхме на финалната права да получим тези средства. С идването на новото правителство, подновихме разговорите и съм много доволен, че г-н Орешарски прояви разбиране.

въпросите зададе Иво Югов

www.briz15.com