Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 06.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Фондация пита какво е направил Павел Шопов за пътната безопасност

От фондация „Безопасни улици от Валя“ изпратиха отворено писмо до председателя на Нородното събрание, до политици и медии отворено писмо по повод вчерашното изказване на депутата от „Атака“ Павел Шопов. В писмото пише:

„Ние родителите, близките и приятелите на загинали деца в ПТП и гражданите подкрепящи нашата кауза за борба за правото на живот и безопасна мобилност по пътищата на България категорично осъждаме политизирането на проблема на пътната безопасност.
Осъждаме обидното и нечовешко отношение на голяма част от народните представители и политици, които са избрани от нас и да представляват нас българските граждани в Парламента на Република България, които със своето арогантно, високомерно и неадекватно поведение накърняват нашето човешко достойнство. Срамуваме се от лица, като Павел Шопов и други самозабравили се индивиди, които са загубили своя човешки облик, чувство за мярка и цивилизовано поведение.

Дами и господа народни представители,
Спрете да ни омърсявате ежедневно с недостойните си прояви и с политизиране на важни аспекти от обществения живот!
Настояваме лицето Павел Шопов публично да поднесе своите извинения на всички почернени майки  и близки загубили най-ценното – своето дете или близък човек, както и на всички, които работят за безопасността по улиците в България!
– Г-н Шопов, какво сте направили Вие до сега, по отношение на пътната безопасност, че си позволявате да критикувате това, което се направи през последните години?
– Колко законопроекта сте внесли лично Вие, от позицията си на депутат, във връзка с тези проблеми?
– Къде бяхте Вие, когато всички ние протестирахме пред съдилищата на България, за да се спрат тези порочни практики за оневиняване на погазили законите убийци?
– Къде бяхте Вие, когато дискутирахме в Народното събрание тези проблеми?
– Къде бяхте Вие, когато излизахме по улиците за да даваме личен пример на хората?
– Къде бяхте, когато апелирахме към спазване на правилата всички участници в движението?
– Включихте ли се поне в една акция, посветена на безопасността по улиците?
– Можем още много такива въпроси да Ви зададем, но се съмняваме, че ще можете да отговорите, защото Вие дори не сте си направили труда да се запознаете с фактите.
– Г-н Шопов, вместо да се борите със зъби и нокти за премахването на нещо, което е добро за хората, по-добре помогнете този фонд да заработи още по-добре!
Ще Ви напомним, че само заради примера, който дадохме с повдигнатите пешеходни пътеки, които бяха направени с пари, отпуснати от този фонд в различни градове, в последствие идеята беше възприета от Софийска община и само заради направените по този начин пешеходни пътеки в София, не само шофьори и пешеходци станаха по-дисциплинирани, но и тази година има вече два пъти по-малко инциденти на местата за пресичане!
В България има хиляди семейства останали без свои близки и такива, които са осакатени – физически и психически -за цял живот в инцидент на пътя.
– Г-н Шопов, предвид положението, в което се намира България по отношение на пътната безопасност е престъпление, дискриминация и геноцид e да се отправят подобни мерзки изказвания от Парламентарната трибуна.
Дами и господа Народни представители, ние, родителите, близките и приятелите на загинали в ПТП сме гласували за всички Вас. Част от нас са гласували дори и за г-н Шопов и точно затова не искаме и не приемаме подобно отношение!
От Вас политиците и народните представители се очаква да решавате проблемите, пред които е изправено българското общество, а не да ги задълбочавате.
Срамуваме се от Вас!!!
Очакваме лицето Павел Шопов публично да поднесе своето извинение към всички нас и да получи адекватно наказание за думите си!

Мария Димитрова- Председател на Фондация „Безопасни улици от Валя“, родителите, близките и приятелите на загинали в ПТП