Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 21.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Протежето на депутата от БСП Георги Андреев с последен напън да бъде изваден „чист“ от съда

Както вече писа АФЕРА, депутатът от БСП Георги Андреев здраво лобира нов шеф на варненската дирекция на МВР да стане Иван Димов Иванов, който през 2008 година е хванат на гюме с белязани пари подкуп от „Вътрешна сигурност”. Бърза справка за депутата Георги Андреев – бивше ченге от ранга на капацитета „село Ветрино”. Впрочем, баща му е бивш кмет на Ветрино от соц.време, а синът – Георги Андреев също става кмет на Ветрино по времето, в което е кадър на … ГЕРБ. Впоследствие напуска ГЕРБ и лично Сергей Станишев му връчва партийната книжка.

Човекът, за който се оказва тотален натиск да смени на поста шеф на ОД на МВР – Варна Чавдар Нанков – Иван Димов Иванов е арестуван за подкуп през 2008 година. Хванат е с белязани пари от „Вътрешна сигурност”. Уволняват го дисциплинарно от МВР. Иванов обжалва заповедта и губи на всички съдебни инстанции, т.е. ВАС потвърждава, че заповедта му за дисциплинарно уволнение е законосъобразно издадена.

Изненадващо, по-късно обаче по наказателното дело, свързано с подкупа даден на Иван Иванов, нещата претърпяват обрат. Иванов успява някак и делото „установява”, че подкупа всъщност не бил подкуп, колкото и абсурдно да звучи това. Иванов е оправдан.

Досега принципно се е приемало винаги, че наказателната отговорност и дисциплинарната са различни неща, Иван Иванов обаче пробива и атакува заповедта за дисциплинарно уволнение от МВР. Същата заповед, която е била потвърдена на ВСИЧКИ ВЪЗМОЖНИ СЪДЕБНИ ИНСТАНЦИИ!

И ТУК ИДВА РЕД НА ЧУДЕСАТА НА ЮРИДИЧЕСКАТА МИСЪЛ:

ВАС е допуснал разглеждането отново на казуса с дисциплинарното уволнение на Иванов. Делото е насрочено за 12 март т.г., разкри АФЕРА.
Всъщност, битката за отмяна на тази заповед е свързана точно с лобирането от страна на депутата от БСП Георги Андреев – Иванов да оглави варненската дирекция на МВР. По закон Иванов няма как да бъде върнат на служба след като е дисциплинарно уволнен. Не, че е нямало такива абсурдни случаи. Но до този момент никой от МВР не си спомня някой, който е бил хванат с подкуп и то ченге, да е бил върнат и назначен на работа в МВР, и то на ръководна длъжност.

Очевидно за да стане работата на Иван Иванов, партай-геносетата от БСП са решили, че трябва първо да бъде отменена заповедта за дисциплинарно уволнение, за да изглежда всичко „ангелско” и „чисто”. И даже Иванов да изглежда и репресиран – и как видите ли, справедливостта възтържествува. Това е положението – от Чавката и Ебати – към Иванушка Белязаната ръка.

Afera.bg