Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 15.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Светът

Официално: Изваждат Шумахер от изкуствената кома

Лекарите в Гренобъл са започнали процес по изваждането на Михаел Шумахер от изкуствената кома, в която беше поставен след тежкия ски инцидент във френските Алпи, пише „Стандарт“. След като няколко пъти досега имаше спекулации за започването на такава процедура, сега новината беше потвърдена от неговия мениджър Сабине Кем. По думите й отскоро е започнало редуцирането на медикаментите, които поддържат Шумахер в кома. Процесът по събуждане обаче може да продължи доста дълго. Кем обясни още, че новината е била задържана, докато стане ясно, че е началото върви добре.

Мениджърът на пилота обаче подчерта, че повече междинна информация няма да бъде давана. Сабине Кем отново помоли медиите да не навлизат в личния живот на семейството и да имат уважение към лекарската тайна.

Малко преди това френският спортен вестник L’?quipe съобщи, че Шумахер най-вероятно вече е извън опасност за живота, както и че е примигнал с очи. „Най-важният знак за започващ процес на въстановяване е самостоятелното дишане и отварянето на очите“, коментира по повода пред германския Focus специалист по неврохирургия.