Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 29.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Североизточна България е в снежен капан

Зимната обстановка в Североизточна България продължава да бъде усложнена. Тази сутрин полицаи спасиха бедстващи румънци в Русенско. Колата на тримата чужденци заседнала в снежните преспи между селата Кацелово и Нисово в Русенско, съобщиха от полицията. Тримата бедстващи се обадили в 03:40 часа на телефон 112, но не успели да посочат местонахождението си, а само маршрута на движение към Русе. Междуселският път не се поддържа при зимни условия. Автонаряд на РУП – Две могили открил заседналия автомобил. Полицаите освободили и изтеглили автомобила от снежната пряспа, след което съпроводили чуждите граждани до гр. Две могили и им показали главания път. Междувременно Силистренска област остава в снежен капан. Повече от 12 часа са затворени всички пътища. Кметската заповед разрешава на територията на общината да се движи само почистващата техника, съобщи Нова телевизия.

В част от общините хляб и стоки от първа необходимост се доставят през нивите с трактори. Засега обаче бедстващи населени места няма.
В Добрич могат да разчитат основно на влаковете. Единствената връзка на града с останалата част от страната е по пътя Добрич-Балчик-Кранево-Варна. По този маршрут от тази сутрин се пропускат само леки автомобили.

Засега остават затворени и граничните пунктове Дуранкулак и Кардам. Снощи 80-годишен мъж от каварненското село Видно стана жертва на студа. Той излязъл да си купи хляб, но не се върнал. Само през изминалата нощ екипите на гражданска защита са помагали на над 100 закъсали в преспите. Затворени за движение на всички превозни средства са проходите „Златишки“, „Върбишки“, „Троянски“ и „Айтоски“.
24chasa.bg