Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 05.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Ето как Антон Кутев обучава младите червени тролове!

Сензационна снимка с главно действащо лице Антон Кутев е на път да взриви и без това напрегнатата ситуация в БСП. Въпросният кадър, с който разполага единствено ПИК е от семинар на младежкото БСП. На него се вижда как политикът задълбочено говори пред младите комсомолци. Близо до него е разпънат бял плакат с три опорни точки с номера 8, 9 и 10. На тях пише съответно: да станем приятели във фейсбук, да им харесаме страниците, как да се пазим от провокации от „наши хора“?  Предполага се, че по този начин Кутев инструктира младите червени тролове как да громят конкурентите си от другите партии, твърдят наши източници. „Истинска армия от анонимни виртуални профили е мобилизирана да атакува с коментари и “мнения” интернет пространството. Активното мероприятие е организирано от отдела за медийна комуникация на БСП. От пръв поглед прави впечатление, че става въпрос за типични интернет “тролове” – профили зад които не стои реална личност, а са създадени с цел да имитират обществена подкрепа и да прокарват поръчкови директиви. Повечето от коментарите са с много ниско ниво на интелектулен и образователен ценз, но демонстрират свръх нахъсаност в партийната линия и особено настървение да се громят противниците на правителството и критикуващите сегашния политически режим в страната“, разкри преди дни „Биволь“ в собствено разследване.

Медията твърди, че коментарите са синхронизирани, базират се стриктно на предварително разработени и сведени за употреба “опорни точки” на БСП за публична артикулация. Темите, които се целят са актуалните за деня: Моникагейт, политическия проект АБВ, отношенията с ДПС, данъчната политика, “емунитета” на Сидеров.. Последният лексикален “бисер” издава езиковата култура на стратезите. Важното е, в очите на широката общественот и медиите да се насажда усещане колко е силна подкрепата за БСП в момента и да се спускат до публиката базисни тезиси на мислене.

„Атаката се разпростира върху рекордния брой от над 50 електронни медии, форумите на вестници, радия и телевизии, Facebook и социалните мрежи. По поръчка на управляващата партия мероприятието се координира от консуагенцията „Лийдуей Медия Солюшънс“, която пуска, следи и грижливо отчита всички активности на фалшивите профили. За близо година март 2013 до края на януари 2014), 672 профила са произвели 10154 коментара, прокарващи „партийните тези“. Истинска инвазия“, посочва „Биволь“.

Снимка – pik.bg