Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 18.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

ГЕРБ питат: Как председателят на ПЕС ще обясни поведението си за Карадере?

В началото на 2013 г. Сергей Станишев провокира мораториум за забрана на строителството на някои от териториите по Черноморското крайбрежие, се казва в декларация на ПП ГЕРБ. Специално упомената в проекторешението беше Карадере. Година по-късно правителството на БСП дава зелена светлина за застрояването на местността, която попада в екомрежата „Натура 2000”. В момента там има гора и голям плаж, където човешкото присъствие все още не е оставило сериозен отпечатък. През 2013 г. беше лансиран лицемерен и популистки мораториум за забрана на строителството край морето, но само в държавните имоти, а всички знаем, че чувствителните зони отдавна са станали частни. В тази връзка приетият мораториум е пълен фарс, защото:
– Предлага се мораториум за строителство върху държавни земи, върху които никой не строи.
– Засягат се само сделки, за които процедурата не е завършила, като въобще не обхващат имотите предмет на заменки и продажби от правителството на Тройната коалиция (каквито са Камчийски пясъци и редица др.)
Категорично двете основни характеристики на това управление са популизъм и цинизъм. Правителството се държи като патологичен насилник. Първо приласкава обществото, след което следва агресивен акт свързан с лична изгода!
Призоваваме правителството да се вразуми и да обърне внимание на факта, че европейската политика е тази, която трябва да следваме. Питането ми към г-н Станишев е, как той в ролята си на председател на ПЕС, и водач на листата за евроизборите, ще обясни това поведение в контекста на европейската политика?