Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 04.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Бившият шеф на КАТ-София е притиснат с компромат, замесен е и червен депутат!

„През последните 3 месеца върху мен беше упражнена нечовешка репресия. Бяха нарушени редица закони и разпоредби по Закона за МВР и се надявам в петък, когато наистина ще кажа абсолютно всичко, в МВР да престанат да се извършват такива неща и  да не бъдат цензурирани българските медии. Имам данни, че се прави сериозен опит да бъда заглушен и да бъде приглушено всичко, което трябва да обявя в петък. Ще изнеса доказателства как ръководството на МВР нарушава Закона за МВР“. Това обяви вчера сензационно пред ПИК Богдан Милчев. Бившият началник на КАТ-София разкри пред медията ни, че е бил притискан с компромат. Днес ПИК научи от абсолютно сигурни източници и в какво се е изразявал въпросният компромат. Оказа се, че на 19 декември м.г. при депутата от БСП Таско Ерменков, който е и член на вътрешната комисия в парламента, е получен анонимен сигнал, че дипломата за висше образование на Богдан Милчев е фалшива.

Ерменков незабавно е информирал за сигнала вицепремиера и вътрешен министър Цветлин Йовчев, който от своя страна разпорежда проверка.
Отдел Вътрешна сигурност към вътрешното министерство се заема с проверка на документа, който е издаден от Минно-геоложкия университет „Св. Иван Рилски“. Проверката, обаче не продължава в разумен срок, а се проточва с месеци.

На 10 януари т.г. ректора на МГУ „Св. Иван Рилски“ уведомява с писмо министър Йовчев, че дипломата на Богдан Милчев е напълно законна.
Въпреки този факт от ръководството на МВР не удовлетворяват желанието на Милчев да напусне системата на МВР. Милчев е държан на резервен щат и получава заплата, без дори да се явява на работа. Той е освободен от длъжност едва в началото на тази седмица.

„Министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев е издал заповед в нарушение на Закона за МВР, по силата, на която е задържал Милчев на работа повече от 2 месеца, след като е депозирал предизвестие за напускане“, категорични са източниците ни. Според тях по този начин шефовете на МВР са целяли да запушат устата на Милчев, за да не разкрие някои нелицеприятни истини в обществото. Очаква се след минути Милчев да даде пресконференция в БТА, на която ще обяви, че учредява Гражданска академия за сигурност, заедно с представители на 10 неправителствени организации.

Новата организация ще се фокусира основно по въприсите на сигурността, социалната и духовната сфери, и ще се опита да бъде коректив по тях. Очаква се инициативата да бъде подкрепена и от експерт от Великобритания.

pik.bg