Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 03.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Пострадала жена: Внимавайте с безобразния психологически натиск, който оказват от DeSheli

След като в предаването „Господари на ефира“ в две предавания бяха представени дами, които са попаднали в мрежата на фирма „De Sheli“ ви предлагаме мнението на жена, което тя е публикувала в блога за луксозна козметика Residentconte.com.

„Преди няколко дни бях на едно представяне на нова за българския пазар козметика за грижа за кожата – DeSheli. Искам да ви разкажа как мина, защото искам да ви предпазя от тази хитра схема за изкопчване на много пари от клиентките, която на всичкото отгоре те оставя безмълвна накрая и докато пиша този пост усещам, как все повече се ядосвам от проявената наглост. Представителите на DeSheli прилагат „иновативния“ маркетингов подход, при който те викат на представяне и ти правят сесия за тестване на продуктите. Разбира се напълно безплатно. На края на представянето само трябва да предоставиш телефонните номера на 15 твои приятелки, които са над 30 годишни, за да могат и те да се убедят в невероятния ефект на тази козметика.

Самата сесия беше приятна. Козметичката обясняваше някакви неща за кристали, пептиди, колаген. Всичко звучеше много научно и правдоподобно, (но и добре назубрено). Момичето беше младо, доста внимателно, с приятен глас и външност. Като цяло слава богу не ми обясни как кожата ми е ужасна (тя не е и добре, че не се опита да я изкара такава). Показа ми проблемните ми зони, които си знам, че ги имам, така че не ме стресна особено с това.

Направи процедурата първо върху едната половина на лицето ми с непрестанни обяснения и след това ме остави пред едно огледало и ми показа разликите спрямо другата нетретирана половина. Ако трябва да съм честна, ефектът ми хареса. Бръчките бяха напълно изгладени, порите изглеждаха доста по-чисти и самата кожа сияеше и беше с изравнен тен. За момент ми се искаше да повярвам, че тази козметика наистина е толкова невероятна и че наистина ще ми реши всички проблеми с кожата. За момент се замислих дали да ги дам тези пари. Според фирмата представител само по време на презентацията получавам уникалната възможност да се възползвам от промоционалната цена от 1990 лв. за целия комплект кремчета и гелчета + подарък някакъв уред със светещи разноцветни диодчета, който иначе струвал 290 лв. Това било уникално предложение и включвало огромна отстъпка (която при всяко споменаване варираше и започна от 300 лв. и накрая ми казаха, че съм щяла а спестя 2000 лв.). Разбира се само ви показват офертата, а не ви я дават да си я вземете.

Когато приключи процедурата със замах влезна някаква търговска директорка, която първо обясни, че е там, за да контролира работата на момичето консултант. След това разбира се ме помоли да седна и започна по много агресивен начин да ми обяснява как нямало по-добра козметика на пазара и как можело да не искам да се грижа за себе си и за външния си вид. Супер учудена беше как можело да не съм чувала за DeSheli като това било тоооолкова световно известна марка. Оплю разбира се LaPrairie и подобни. След това се реши да пробва да ми подбие самочувствието и ми обясни, че едва ли някога съм ползвала козметика от такъв клас и че имало клиентки, които вадели кредитните карти и купували по 3 комплекта наведнъж (тук аз вече се изсмях на глас). Обясних й много ясно, че нормален и прагматичен човек не изръсва такива суми ей така спонтанно и си тръгнах.

Като цяло вербалното ни надцакване не е продължило повече от 10-15 минути, но на мен ми се стори, като че ли излизам от няколко часова тежка бизнес среща с много нагли събесеници. Истината е, че останах с много лошо чувство след това представяне, направо се разтреперих и даже в момента съм изключително ядосана и издразнена и осъзнавам, че някой човек с по-малко опит в преговорите или просто по-чувствителен и стеснителен като характер вероятно няма да успее да удържи на тези вербални „удари“. Не те държат насила и не те завързват буквално, но общо взето лесно можеш да се почувставаш притисната като заек в ъгъла. Държа да спомена и че през цялата процедура тече аудио и видео запис, който вероятно има за цел да помогне за анализ на поведението и съответно да се предприеме правилния подход при преговорите, както и за бъдещи референции за по-добро подготвяне на търговските тактики на представителите.

Няма да коментирам качеството на козметиката, тъй като не съм я закупила и както знаете пиша отзиви само за неща, които съм тествала достатъчно обстойно. А и за този пост козметиката е напълно без значение. Целта ми е да ви кажа да внимавате! Внимавайте, да не се поддадете на този абсурден и безобразен психологически натиск, който търговските представители на тази марка искат да окажат върху вас след презентацията! Само и само да купите, веднага! Защото ако ви оставят достатъчно време за размисъл със сигурност ще се разколебаете и на 100% ще се откажете!  Никоя самоуважаваща се компания няма да ви накара да купите нещо веднага, защото било на промоция само сега и днес и едва ли не след това вече никога няма да можете да си го купите. И да го прави по толкова абсурдно агресивен начин. Истинските козметични брандове правят официални и мащабни маркетингови кампании, ползвайки масови медии, особено при навлизане на нов пазар, защото те са в пъти по-ефектнивни от каквото и да е било представяне. И не ви карат да купувате на всяка цена. Не оплювам козметиката (тя в случая е  тотално нерелевантна), а оплювам представителите й, които търсят начин за бързо печелене на пари на всяка цена и за сметка на нормални отношения към клиентите си. Всичко това е изключително подозрително. Така че не се подлъгвайте да им давате пари!“

residentkonte.blogspot.com