Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 02.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Скандали разтърсват медийната империя на Делян Пеевски

Войната между доскорошните неразделни бойни другари Цветан Василев( 54 г.) и Делян Пеевски( 34 г.) се пренесе на терена на медиите,които те притежават чрез подставени лица. Най-гръмотевичният скандал се разиграва между Николай Бареков и Георги Ст.Илиев на 25 май, деня на евровота. Необходимо уточнение: Георги Ст.Илиев е създател и собственик на 50% от фирмата “Интермедия”- издател на популярния сайт Blitz; останалите 50% от есента на 2011 г.принадлежат на Делян Пеевски – акциите са купени с пари на банкера Цветан Василев като официално се представляват от Славка Бозукова, главен редактор на вестник”Стандарт”, където пък депутатът от ДПС и неуспял шеф на ДАНС държи 34% (останалите са на Тодор Батков,президент на ФК “Левски”).
Николай Бареков е бивш директор на ТВ7, притежавана де-факто от банкера Цветан Василев, мажоритарен собственик на Корпоративна търговска банка, и де-юре от английски инвестиционен фонд. Обществена тайна е, че Цветан Василев е собственик на партията “България без цензура”, която проведе най-скъпата предизборна кампания за евровота. Николай Бареков е дългогодишен близък приятел с Делян Пеевски, но при подялбата на бизнес-империята между двамата отдавнашни съратници, стана така: известният с прозвището Капута мина на страната на известния с прозвището Мустака и загърби известния с прозвището Успелия на 33.

Та ето какво накратко се случва на 25 май.
Blitz динамично и периодично публикува данни за движението на гласовете за основните играчи в евровота. Бареков не е доволен от информацията;иска да се дават високи проценти за “България без цензура”(ББЦ);смята,че така може да изманипулира електората чрез т.н.конформистки вот,т.е.избирателите се подвеждат да гласуват за този,който води,за да се похвалят после как са уцелили победителя. Бареков започва да тормози съгражданина си от Пловдив Никола Костадинов, главен редактор на Blitz, той пък прехвърля горещия картоф към собственика Георги Ст.Илиев. Става нечуван скандал! Blitz обявява,че няма повече да дава своите си прогнозни резултати, а ще преписва от други медии, което прозвучава абсолютно неясно за читателската аудитория. В разгара на задкулисната драма сайтът ПИК шокира публиката с твърдението,че в понеделник известен политик ще направи разкритие за чудовищен рекет от страна на медиен бос; във Фейсбук и форумите започват всевъзможни догадки: кой е рекетьорът? Спрягат се имената на Иво Прокопиев, Тодор Батков, Петьо Блъсков,Венелина Гочева, Славка Бозукова Мартин Радославов… В понеделник в ПИК няма никаква информация по въпроса, нито дума и в последващите дни…

Разследване на Pernik1 показа,че грозният скандал е бил между Георги Ст.Илиев, който крещял: ”Няма да ти позволя да употребяваш Blitz!” и Николай Бареков,който му отговарял:”Ще изпълняваш каквото ти кажа, аз те притежавам!” Само намесата на Делян Пеевски, който от година време командва сайта ПИК(фактическа собственост на Недялко Недялков, приближен на Алексей Петров-Трактора), спасила разпадащата се медийна империя от оповестяването на истеричната вътрешноведомствена разпра.

…Кухненските скандали в медийния конгломерат стават все по-ожесточени. Яростна омраза изпитват един към друг Георги Ст.Илиев и Мартин Радославов, издател на Weekend, който също така принадлежи де-факто на Делян Пеевски; Славка Бозукова презира и двамата “жълти” издатели ,смята себе си за “сериозна” журналистка. В “Монитор”,”Телеграф” и “Политика”, които уж майката на Пеевски Ирен Кръстева продаде наскоро на някакъв ирландец, се тресат от неизвестността. Те са в шах дали ще има кой да издържа финансово вестниците и защо “свещената крава” Цветан Василев вече е псуван под сурдинка от началниците. Удар върху баланса на бившата медийна империя нанесе внезапната смърт на дясната ръка на Пеевски 30-тина годишният правист Гриша Камбуров,за който се говори,че е умрял от свръхдоза.

Започна ли началото на края на медийните магнати,просперирали с парите на банкера от банката,където се въртят над 1 милиард лева от парите на държавните дружества?!

pernik1.com