Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 17.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Иван Портних не изпуска от поглед ремонта на центъра на Варна

Реденето на новите плочки в центъра на Варна за пореден път беше проверено от кмета на града Иван Портних. Той, както и всеки минавал от там, няма как да бъде доволен от свършената до момента работа. Кметът отново не спести критиките си към изпълнителите на ремонта от фирма „Зебра“. Това обаче вече не е достатъчно. От всяка негова дума днес ясно личеше, че се е информирал детайлно и е натрупал знания за правилната технология, по която трябва да се редят и трамбоват новите плочки.

Иван Портних сам провери, шарките, фугите, неравностите и всички останали некачествени резултати от работата на изпълнителите. „Това няма да бъде така“, беше най-често споменаваната реплика от кмета. Той подчерта също, че плочките не трябва да бъдат валирани с валяк, а е необходимо трамбоване по съвсем различна техонолия. Освен това се наложи да разяснява детайли и тънкости по напасването на шарките.

От всичко казано и видяно, явно нещата с ремонта на центъра отиват към… пренареждане на плочките, докато бъде постигнат качествен краен резултат. Припомняме, че кметът вече гарантира на фирмата изпълнител, че няма да получи пари и ще реди наново и наново, докато не приведе центъра в идеален завършен вид.
dnesplus.bg

Снимка – dnesplus.bg