Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 28.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Удавената Камелия пътувала с приятелка и две момчета

Загиналата 21-годишна Камелия Желязкова от Бургас е пътувала към Бъргас заедно със своя приятелка и още две момчета, когато колата им попада във воден капан край хижа Странджа, съобщава „24 часа“.Камелия се опитала да излезе навън и да се спасява, когато вълната я ударила и носила тялото на 21-годишното момиче няколко километра. Тялото на Камелия е открито седем часа след трагедията с хеликоптер. Около 01,30 ч. пороят ударно залива пътя Бургас-Созопол, в района на хижа Странджа (парк Отманлий) и общо 5 коли буквално са изхвърлени от силата на водата в канавка.

В друга кола заедно със съпруга си е пътувала втората жертва – 69-годишната Недялка Русева. Мъжът й е спасен, останалите хора от другите коли също. „Разбрахме, че две момчета – Николай Кирилов и Николай Грудев, са спасявали хората от колите, които пороят е запратил в канавка край хижа Странджа. Ще ги издирим, а аз ще предложа на Общинския съвет да бъдат наградени за проявената смелост“, каза кметът на Бургас Димитър Николов.

В момента родителите на 21-годишната Камелия Желязкова са в Областната дирекция на МВР, с тях работят психолози, за да преодолеят шока. Там са и близките на втората жертва – Недялка Русева на 69 г. От полицията току що съобщиха за още двама спасени – Вълчан и Руска Петрови са били измъкнати с хеликоптер от наводнена вила в района на село Велика, на около км. западно от моста на река Караагач.

blitz.bg

Снимка – e-burgas.com