Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 28.03.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Европа

Евродепутатът от ГЕРБ Емил Радев откри първия си евроофис в Силистра

Първият си евроофис у нас откри варненският депутат от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев. Модерният информационен център се намира в Силистра и ще бъде връзка между политика и гражданите от региона. На тържествената церемония по откриването на евроофиса присъстваха кметът на Силистра д-р Юлиян Найденов, депутати от ПП ГЕРБ от 42-ото НС и общински съветници. „Надявам се, че с този евроофис Европа може да бъде на една крачка по-близо до България. Всеки, който се интересува и има проблеми с усвояването на средства от европейските фондове, както и с тези за европейска солидарност, винаги може да потърси помощ в информационния център“, апелира евродепутатът. И разясни, че идеята е чрез разкриването на центъра той и сътрудниците му да помогнат за подобряване живота на хората.
Емил Радев акцентира, че групата от депутати на ГЕРБ/ЕНП е готова винаги да оказва подкрепа на българските граждани и припомни, че наскоро е била приета декларация за подкрепа на проекта за мост на р. Дунав през Силистра. Радев изрази готовност да се включи в събитията, подкрепящи реализацията на проекта, чрез който ще бъде подпомогнат бизнеса в региона, ще се създадат нови работни места и повече възможности за усвояване на европейски средства.
Непосредствено преди официалното откриване на евроофиса на Емил Радев, водачът на листата за парламентарните избори в 20 МИР – Силистра – Милена Дамянова, очерта приоритетите, за които ГЕРБ ще работи в региона. Сред тях са реализиране на проекта „Дунав мост 3“, подобряване на образователната инфраструктура, превръщане на местните археологически обекти в исторически атракции, както и създаване на общинска полиция. Предстои да бъде открит информационен център на евродепутата Емил Радев и във Варна.
barometar.net