Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 28.03.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Арт

Българската обидчивост и фейсбук

Освен, че е гостоприемен и страшно потентен, фейсбук-българинът е и изключително обидчив. Каквото и да му кажеш, все ще го обидиш. Обиден е от факта, че е роден в България. Другите хора извадиха късмет да се родят в хубави, уредени държави, а той в тая мизерия. Още по-обиден е на съседните държави. Обиден е на турците, че пет века са ни държали под робство, на гърците, за това че германците им дават пари и на сърбите, че са ни нападнали вероломно през коя година там беше. Но най-обиден е на македонците, защото били чисти българи. А фейсбук-българинът мрази чистите българи.

Ако му кажеш “добър ден”, фейсбук-българинът се обижда. Тоя подиграва ли ми се, мисли си българинът. Добър ден ше ми вика! Кое му е доброто на тоя ден?

Фейсбук-българинът не се интересува какво работиш, а колко ти е заплатата. Ако му кажеш колко е, се обижда. Щото ако е по-голяма от неговата почва да завижда, а ако е по-малка, решава, че го лъжеш. Кого ше лъжe тоя бе, за бунак ли ме мисли?

Когато му разкажеш виц, фейсбук-българинът се обижда. Решава, че му се подиграваш и веднага почва да ти обяснява, че не си прав и че си “tapak” и “malumnik”.

Фейсбук-българинът е обиден на политиците, но твърдо симпатизира на някоя партия и спори, че “неговите хора” не били негодници за разлика от другите, макар да знае, че не е така. А ако му кажеш, че и неговите хора са негодници, се обижда.

Но най-обиден е на учителите, щото правят забележки на “детенце”, че плюел на пода и псувал. Ма тва училище фейсбук-българинът го плаща с данъците си бе, алоооу! А щом го е платил, детенце ше си плюе и ше си псува колкот си иска. Кво ше му се отварят некви тъпи даскали?

Фейсбук-българинът е обиден на жена си, че само го дразни. Обиден е и на децата си, че постоянно му се мотаят в краката и искат да се занимава с тях. А той не може да се занимава сега с некви деца, има по-важна работа, ей го мача почва, дееба.

Фейсбук-българинът е обиден на красивите жени. Щото не му пускат. Обиден е и на всички останали жени. Щото и те не му пускат, курвите му с курви.

Фейсбук-българинът е силно обиден на грамотните хора. Кво са седнали да пишат с некви запетайки и пълни членове? На кви му се правят, на мноо отворени ли?

Но най-много фейсбук-българинът е обиден на себе си. Щото сега можеше да е ехе-хе. А не е. Другите имат това-онова, а той нищо няма. Щото е голем пич. А големите пичове винаги са прецакани.

Особено във фейсбук.

Иво Сиромахов

(от книгата „Български работи“)