Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 04.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Нагла общинска чиновничка накара 60 души музиканти да чакат 4 часа пред бариера

Todor-ivanovНагла общинска чиновничка, накара 60 души музиканти и певци и камион декоровоз да стоят повече от четири часа пред бариерата на Летен театър. Даринка Колева накара Мариана Попова и 60 души музиканти да стоят 4 часа в жегата пред спусната бариера! „Класиката среща АББА“ с Мариана Попова, Дивна, Влади и Алекс от X фактор и русенската опера с диригент Найден Тодоров бе оригинален концерт, с който театър ,,Българан“ зарадва варненци. Концерта бе в Летен театър. Какво обаче се случи преди уникалния концерт.

Театър ,,Българан“ заплаща наем за всяко представление или концерт което провежда в летния театър/ над 30 000 лв само за летен сезон 2015 г/ . Преди всяко мероприятие се ,,входира“ в Община Варна в дирекция УСКОР заявление за допуск на екипи и декоровози до Летния театър. И тук се сблъскваме с ,,великия и незаменим “ кадър на Община Варна /от както свят светува/ -Даринка Колева. Преди всяко мероприятие се започва едно бавене и разтакаване за издаване на разрешение декоровоза да премине бариерата и да стигне до летния театър. Преди седмица 4 часа чакане пред бариерите, защото разрешението било готово, но нямало кой да го занесе на …пазача/ така обясниха на пазача на бариерата по телефона/ . Вчера 1.09.2015 г. отново същия ,,коренен номер“ на г-жа Колева-да накара артисти и музиканти да чакат с часове в жегата пред спусната бариера.

Същата Колева бе известна най-вече с това, че по времето на Кирил Йорданов си правеше ,,дубъл“ на заплатата пишейки си безумен извънреден труд. Организатора на концерта Влади Янев сподели: „Неадекватността на общински служители отново е на дневен ред. Правят се опити за съботиране на мероприятия!Държат се грубо, арогантно и забравят, че ние, гражданите сме техни работодатели и нямат никакво право да хокат, обиждат или ругаят някой, който просто иска да си свърши работата качествено. Недопустимо е да се пречи на която и да е културна организация да работи само защото Летния театър се намира в морската градина. Въпроса с културните прояви там трябва да бъде адекватно решен веднъж завинаги. Що се отнася до скандалното вчерашно забавяне на документите ние ще сезираме съответните ръководни лица и ще настояваме за санкции.“

Безумно е общински служител , да пречи на организирането на културни прояви. Безумно е общински служител , като г-жа Даринка Колева, да се държи нагло и да пречи от чиста злоба , на организатори на такива прояви. При това организатори които вкарват сериозни суми в общинския бюджет. Тази общинска чиновничка получава заплата от съшия този бюджет, напълнен с пари от такива организатори, с пари от данъците на всеки един гражданин на Варна, и нейната задача е да е в услуга на тези граждани.

За същото ще бъде сезирани кмета Иван Портних и зам.кмета Тодор Иванов. Нека и те разберат как докато едни се опитват да променят лицето на администрацията и да я поставят в услуга на гражданите, други ,,оцеляващи “ служители гордо носещи титлата ,,ръководител отдели“ работят не ,,за “ а срещу гражданите. Дали това е,, нормално“ отношение на Даринка Колева към гражданите или си е опит за изкуствено създаване на напрежение преди местните избори ние не знаем. Факт е обаче, че такива кадри назначени от Кирил Йорданов, в последните месеци станаха ,,особено активни“ с подобно грубо, нагло и безпардонно отношение към гражданите. И това на фона на опита за завръщане на Кирил Йорданов.

ovarna.bg