Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 16.07.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

„Уникалният случай на безхаберие“ Траян Георгиев се запъти към политиката

Traian33След като се „справи“ с управлението на „Напоителни системи“-Варна, печално известният Траян Георгиев реши да опита сили и в политиката. Младежът, когото бившият управител на „Напоителни системи“- Каварна, Атанас Матеев определи като „уникален случай на безхаберие и безотговорност, неадекватност, некомпетентност, липса на професионализъм и управленски качества.“ е на неизбираемото 15-то място в листата за общински съветници на „Реформатори и патриоти – решението за Варна“. Именно политическият гръб на реформаторите засега спасява Траян Георгиев и го оставя да „управлява“ водното дружество. Междувременно www.barometar .net научи поредният скандален факт, свързан с Траян Георгиев и едно от назначенията му – неговата интимна приятелка Наталия Михайлова.

От Министерство на земеделието продължават да твърдят, че Траян Георгиев е несемеен и не е във фактическо съжителство с Наталия Михайлова, но според Атанас Матеев това не отговаря на истината, защото лично Георгиев му е казал, че има приятелка, с която живеят заедно.. Източници на www.barometar.net потвърдиха, че Наталия Михайлова и natalia-678Траян Георгиев живеят заедно и преди време г-ца Михайлова е имала магазин за дрехи на бул.Осми Приморски полк във Варна. Този й опит, като управител на магазин се оказва достатъчен да бъде назначена за главен счетоводител на „Напоителни системи“-Варна, но тя не прекратява търговската си дейност. Наталия Михайлова продължава да продава дрехи, но вече в интернет, където пренася магазина си La Dolce Vita. Г-ца Михайлова се изявява и като модел на дрехите си, а търговската й дейност е в разрез с член 7 ал.2 от Закона за държавния служител, който гласи: „- Не може да бъде назначавано за държавен служител лице

-което би се оказало в йерархическа връзка на ръководство и контрол, с лице с което е във фактическо съжителство.
– е едноличен търговец, неограничено отговорен съдружник в търговско дружество, управител

la dolche-vitaИнтересно дали при подаването на заявлението за заемане на държавна служба, г-ца Михайлова е подписала декларация за обстоятелствата по чл.7 ал.2. Ако е подписала – това означава, че нито живее с Траян Георгиев под един покрив, нито развива търговска дейност.
Също не е ясно дали за длъжността „главен счетоводител“, която тя заема е обявен конкурс, както изисква чл. 10 ал.1 от Закона за държавния служител, който гласи: „Постъпването на държавна служба в съответната администрация задължително се предхожда от конкурс.“

Траян Георгиев е на път да остави и без работни места служителите си, сред които има приятелски назначения. Както www.barometar.net съобщи – в обявление на частен съдебен изпълнител Захари Димитров от 25 август за удовлетворяване на вземането на взискателя- фирма НС-Агро АД са обявени за продажба недвижими имоти на държавното дружество „Напоителни системи“-Варна. Възбраната върху посочените имоти е от 18 .02. 2015 г., а който желае да ги закупи може да отиде от 1.09 до 1.10 в сградата на СИС в Районен съд-Варна, за да се запознае с документацията по тях. Угрозата да няма къде да работят служителите му не притеснява Траян Георгиев, който се надява Реформаторския блок да му помага да „управлява“ държавната фирма, докато е удобен. После – кой откъдето е, а състоянието, в което „мениджърът“ ще остави фирмата не касае реформаторите. Само едно не е ясно на Траян Георгиев – че след като бъде употребен от покровителите си, през живота си повече няма да види мениджърски пост и ще обере негативите от „управлението“ си.

barometar.net