Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 24.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Интервю

Свилен Шитов, кандидат на ПП ГЕРБ за кмет на Девня: Мога да печеля и реализирам европроекти

Svilen-shitovКандидатът на ПП ГЕРБ за кмет на Девня Свилен Шитов е на 40 г. Роден е в град Девня, има висше образование в сферата на компютърните технологии, занимава се с частен бизнес, в политиката влиза през  2007 г. Бил е председател на Общинския съвет в Девня, два мандата е общински съветник. Свилен Шитов е председател на местна инициативна група /МИГ/  Девня-Аксаково, която реализира редица проекти. Наскоро, в рамките на конференция на Националната селска мрежа 2012-2015, той получи награда за иновативен проект с голям обществен ефект. Свилен Шитов е известен на девненци с благотворителните инициативи, които организира. Семеен е, с две деца.

Г-н Шитов, как започна предизборната ви кампания? Срещате ли се с девненци, кои са проблемите, които най-често споделят с вас?

В предизборната си кампания правя това, което съм правил винаги и през времето, когато няма избори – сред хората съм, водя диалог с тях и изслушвам желанията и потребностите им, защото девненци- това е общината. Именно по тази причина не направих официално откриване на кампанията си. Опитът ми през годините ме научи, че се иска постоянна работа и комуникация с хората. Това което разбирам от срещите си с девненци е, че те са обезверени, трупаните с години проблеми са много. Мнението на хората е, че общината е най- изостаналата в областта и се е превърнала от община за пример в община – обект на подигравки. Девненци са изгубили надежда, че е възможно да се върне старата слава на града.

Какво според вас трябва да се промени в Девня? Изостава ли градът според вас?

Хората искат промяна и е време тя да се случи. Най-често ми споделят, че са били излъгани за това, че Девня ще се промени и ще бъде по-добро място за живеене. Ние всички заедно искаме видими резултати за Девня, всички искаме промяна. Но накъдето и да погледнем не се вижда никаква свършена работа – занемарени са междублоковите пространства, занемарен е централният булевард, улиците, тротоарите, няма осветление по улиците, девненци не се чувстват уютно в собствения си град. Младите хора бягат от Девня, защото не им се дава работа, има нужда да се обърне повече внимание на децата, на площадките, на учебната база.

Два мандата сте общински съветник, ако станете кмет на Девня, кои ще са първите три неща, които ще направите?

Два мандата като общински съветник съм наясно кои са основните проблеми на Девня и знам как да ги разреша. Това, което споделям в разговорите си с девненци е, че общината има възможности и ресурс, които ако са разпределени и управлявани правилно, ще се подобрят много неща. Това е и основната ми задача, която трябва да изпълня, ако бъде избран за кмет на Девня. По закон общината е длъжна да изготви  проектобюджета  за 2016 г. още през първия месец след изборите, т.е. до 30.11.2015. трябва да е ясно как ще са разпределени средствата и в какви направления ще се работи. Има и възможности за кандидатстване по европроекти и като председател на местна инициативна група /МИГ/ Девня-Аксаково имам опит в реализацията на такива. Ще вложа всичките си познания в тази област, за да получим финансиране на възможно повече проекти. До момента такива възможности многократно са били пропилявани, но няма да позволя това да се случва в бъдеще. Заставам твърдо зад думите си и не давам празни обещания, защото вярвам, че могат да се постигнат видими резултати за Девня!

barometar.net