Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 10.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Чавдар Трифонов: Не отричам, но съм потресен от нивото на кампанията!

Chavdar-trifonov567Изключително съм потресен от това до какво ниво е стигнала кампанията!“. Това заяви ексклузивно пред БЛИЦ Чавдар Трифонов във връзка с изнесените факти, че през август месец е шофирал в нетрезво състояние – с 1,6 промила алкохол, заради което е получил наказание от 3 месеца лишаване от свобода, отложено с 3 години изпитателен срок. Публикуваме дословно изричното изявление, което кандидатът за кмет на Варна, издигнат от „Реформатори и патриоти“, обеща и направи ексклузивно за БЛИЦ по повод разкритието на агенция ПИК, подкрепено с документи.

„Не, не отричам нищо от това, което е изнесено като факти. Но от това, за което съм безкрайно потресен е до къде се с стигнало в кампанията, до къде е ровено. Потресен съм от тези ченгеджийски номера. И ще ви кажа едно нещо: човек като живее греши. Най-важното е да се поучава от грешките си и да става по-добър човек. Не съм подкупил, не съм скрил, не съм забатачил… Сгрешил съм, понесъл съм си отговорността, в което няма абсолютно нищо неморално или непочтено. Напротив – направило ме е по-силен, по-ясен и много категоричен за това какво трябва и не трябва да се прави. И точно тези ми качества ме правят изключително неудобен, както за политическите ми опоненти, така и за за всички ченгета. А също така и за собствениците на ПИК (агенция ПИК изнесе фактите за осъдителната присъда на Чавдар Трифонов – б. а.), тъй като нямам намерение с тях да влизам в никакви договорки. И тези ми качества ме правят неудобен и цел на такъв тип атака“.

БЛИЦ попита Чавдар Трифонов дали действително не е очаквал, че фактът за шофирането в нетрезво състояние може да излезе наяве и дали това не го е притеснявало.

„Оставете темата дали ме е притеснявало, че може да изскочи или не. Това нещо го имаше преди 8 години, имаше го преди 2 години, имаше го и преди 3 месеца и 11 дни преди изборите, съчетано с пристигането на Цветан Цветанов. И започнаха да стартират тези неща, и те да се украсяват, без да ми се потърси мнение“, заяви кандидатът за кмет на Варна.

„Не съм крил абсолютно нищо от никого. Прозрачен съм. В смисъл – не съм разказвал цялата си история, от рождението си досега и нямам намерение да го правя. Вярвам, че са ме подкрепили заради качествата ми на човек, който може да направи голяма промяна в този град и може да допринесе за по-добро бъдеще на варненци – да бъдат създадени условия за бизнес, за нови работни места и за доходи“. Това коментира Трифонов по повод факта, че от ДСБ-Варна, които първи подкрепиха кандидатурата му, останаха изненадани от това, че е съден за шофиране в нетрезво състояние и заявиха, че са нямали представа за това.

blitz.bg