Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 18.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Страданието на „Капитал“ за Гриша Ганчев

grisha_ganchevСтранна симбиоза се наблюдава от известно време между грантаджийския кръг „Капитал“ и бореца от село Микре Гриша Ганчев. При всяка появила се възможност, вестникът на Иво Прокопиев – Прокопи, не спира да четка ловешкия бизнесмен. Даже му направи интервю колко добър бизнесмен бил и как се грижел за „Петрол“.Но не му зададе нито един въпрос как квесторите на КТБ освободиха активите на „Петрол“ от залозите, как после Ганчев ги „препра“ през няколко фирми с подставени лица и как скъса връзката между бензиностанциите и петролните бази, с отпуснатите от банката кредити за стотици милиони. И защо накрая всички активи се оказаха в новосъздадена фирмата на пенсионер, който „по случайност“ е и баща на служителка на Ганчев. А за капак цялото търговско предприятие на тази пенсионерска фирма изведнъж – онзи ден, се оказва заложено в полза на „Литекс комерс“, който пък бил дал 67 милиона заеми на човека да си „купи“ бензиностанциите от друга фирма на Ганчев…

„Дневник“ и „Капитал“ не само услужливо си затварят и досега очите и не обелват дума по този скандал, ами даже нагло си позволяват да критикуват съдии, постановили актове в полза на държавата и на Фонда за гарантиране на влоговете. Цяла поредица от статии излезе в „Капитал“ – кой се борел за „Петрол“ и как съдът му помагал, преди това пък Прокопиев започна да брои с половин уста „резултата“ – „КТБ срещу Гриша Ганчев 1:0“, „КТБ срещу Гриша Ганчев 2:0“, все едно става дума за футболен мач и подкупен рефер, а не за защита на държавния интерес.

Какъв е интересът на Прокопиев само той си знае, но за непросветените в заверите му остава извода, че изведнъж е станал присъдружен, както с Гриша Ганчев, така и с Цветан Василев. Едва ли обаче е заради това, че в КТБ лъснаха влоговете на приятелите на „капиталци“ – ДСБ и Костов, макар че както Ментора от Драгалевци, така и протежето му Радан, доста време се правеха на света вода ненапита за тях.

Наша проверка установи, че вчера в Софийски градски съд е заведено дело, с което КТБ се опитва да получи обратно отмъкнатите бензиностанции на „Петрол“. В търговския регистър вече е налично и определение на съдия Лилия Илиев от СГС, с което се спира измисления залог в полза на фирмата на Гриша Ганчев. Така че май е време – днес или утре, „Капитал“ пак да оплюе съда и да попита чии интереси обслужва въпросния съдия.

blitz.bg