Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 05.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Европа

Германия в шок след десетки сексуални нападения

Jp-gara-kiolnГермания е в шок след серия от престъпления от сексуално естество, които са били извършени срещу жени в град Кьолн в нощта на Нова година, съобщи Би Би Си. Кметицата на Кьолн Хенриете Рекер свика кризисен щаб, а шефът на полицията Волфганг Алберс заяви, че това е „напълно ново измерение на престъпността“. В новогодишната нощ в полицията са били получени около 80 оплаквания за сексуални посегателства от жени, които са били нападнати в района на Централната жп гара и прочутата Кьолнска катедрала. Една от жертвите е била изнасилена, а десетки ограбени.

Нападенията са извършени от тълпа от около 1000 пияни и агресивни мъже, които по думите на полицейския началник са от арабски или северноафрикански произход. Хенриете Рекер, която преди няколко месеца бе нападната и ранена с нож от противник на приемането на бежанци в Германия, определи нападенията срещу жените като „чудовищни“.

„Не можем да позволим районът да се превърне в зона на беззаконие“, категорична бе 58-годишната кметица. Полицията разследва дали жертвите на атаките са били избирани през социалните мрежи, допълва Би Би Си. Според местни медии петима мъже са задържани. В полицията в Хамбург също са постъпили жалби от жени, че са нападнати, ограбени и сексуално насилени на известната улица „Репербан“ в навечерието на Нова година.

dir.bg