Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 05.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Божидар Лукарски: Действията на Радан Кънев са насочени към поредното разцепване на десницата

Bojidar-lukarski44„Ще коментирам заявките на Радан Кънев от две гледни точки: на министър на икономиката и на лидер на СДС. Първо, когато една партия, част от управляващото мнозинство твърди, че излиза в опозиция, това е лош сигнал и за България, и за навън“, заяви Божидар Лукарски  по повод решението на ДСБ и лидера му да правят нов десен проект извън Реформаторския блок.

„Дори и да няма достатъчно потенциал, за да предизвика сериозни политически трусове, самото усещане за пропукване на мнозинството, носи известна несигурност и на българските граждани и бизнес, и на чуждестранните ни партньори и инвеститори. А и в напрегнатата международна обстановка, една политическа криза е последното, което ни трябва“, коментира Лукарски. И по този начин даде ясно да се разбере, че е категорично против опитите на Радан Кънев да разпарчетоса Блока, в който освен ДСБ, участват СДС, ДБГ, БЗНС и партията на Касим Дал и Корман Исмаилов – НПСД.

„В политически план, действията на Кънев очевидно са насочени към поредното разцепване на десницата. Ние обещахме на нашите избиратели, че ще бъдем заедно и те затова ни дадоха доверието си на два последователни избора. Няма никаква здрава логика да разбиваш нещо успешно и работещо, каквото е РБ. Това, което най-много тежи на десните хора е, когато сме разединени. Те още не се преглътнали напълно огорчението от разцепленията в СДС в последните 15 години и сега отново им се поднася горчивата чаша, за да пият от нея. Нашите избиратели не заслужават това и дано Радан е наясно какъв кръст поема с поредното разединение“, категоричен е лидерът на СДС.

pik.bg