Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 18.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Таксиметрова компания във Варна намали тарифите до минимума

taxiПонижението на цените на горивата във Варна и актуалните икономически условия доведоха до спад в тарифите на транспортните услуги. Най-новата таксиметрова компания в града – „Хипо такси“, сваля цените на 0.60 лева на километър дневна тарифа, какъвто е долният праг според решение на Общинския съвет, и 0.65 лева за нощна.

С тази стъпка от фирмата се надяват и да ограничат монопола на пазара на таксиметровите услуги. „Считаме, че това ни действие ще доведе до по-достъпни услуги за гражданите и гостите на Варна, повече клиенти за водачите ни, повече работа, по-големи обороти и повече ползи за всички“, пишат от „Хипо такси“ в писмо до медиите.

От там се надяват и другите таксиметрови фирми, които возят на 0.79 лева дневна тарифа, да сторят същото.

Шефът на независимия транспортен синдикат „Авто 94“ Димчо Иванов определи решението на „Хипо такси“ като ненормално. „Хипо такси“ са едни гадини и предатели, които бяха в „Триумф такси“, която аз създадох с 200 човека членска маса от синдиката. Те имат 27 водачи, които, за да ги привлекат, им казаха, че няма да плащат за джипиес и ще ползват безплатно облепване. Шофьорите им обаче започнаха да напускат, защото нищо не се изкарва в тая нова централа. Ей сега, като започнат да плащат данъци и осигуровки, съвсем ще загинат“, прогнозира Димчо Иванов.

varna.topnovini.bg

Припомняме, че отцепникът Иво и колегите му от „Хипо“ такси, за да саботират работата на „Триумф такси“ в края на 2015 г. привлякоха голяма част от диспечерките на фирмата. Според таксиметрови шофьори това е изключително подмолен ход, който е целял нарушаване ритъма на работа на „Триумф такси“. Иво и сие, които са имали 30-на коли са обещали и по-добри условия на шофьори от „Триумф такси“, няколко от тях са отишли в Хипо такси, но когато видели, че няма достатъчно работа се върнали обратно.

В социалните мрежи и на фейсбук страницата на Хипо такси преливат от отрицателни коментари за Иво и сие. Те са наречени „измамници и лицемери“, обвиняват ги, че копират едно към едно логото и телефоните на „Триумф такси“, а варненецът Божидар Касабов пише: “ Днес ми се наложи да използвам вашите услуги, и след като диспечерът ми каза 4-5 минути, а таксито на 9-тата го нямаше се наложи да избера друга позната фирма за мен при което получих 2 минути и бяха спазени.“