Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 25.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Съдията пуснала колите в Морската градина е съпруга на адвокат на Рубин Коцев

Evelina-PopovaДнес варненци излизат на протест срещу разпоредбата на съдия Евелина Попова, с която тя пуска колите в Морската градина на Варна и едновременно с това отстранява служителите на Общинска полиция от постовете им, на които те следяха за спазването заповедта на кмета автомобилите да не се допускат в парка. Това се случи след жалба на дружеството „Овърсийз Хоризонт“, зад което стои бизнесменът Рубин Коцев. Недоволните граждани ще се съберат пред сградата на Административния съд в 12 часа, за да занесат една гнила ябълка на скандалната магистратка – с надеждата, че ще си я хапне в обедната почивка.

„Съпругът на съдия Евелина Попова е Младен Попов, който е адвокат на Рубин Коцев и скандалната компания „Ахилеос Шип Мениджмънт„. Те бяха едни от най-активните срещу забраната на коли в Морската градина. Преди да фалират офисът им се намираше в комплекс „Хоризонт.“ Съдийката Евелина Попова е в конфликт на интереси и е трябвало да си направи самоотвод„, твърдят граждани в социалните мрежи. Не за първи път Варненският административен съд се забърква в публични скандали. Магистратурата, която се е превърнала в сбирщина на кадри на местния Свободен университет, по обясними причини е единица мярка за некадърност и корупция в целия регион.

Неотдавна шефката на съда Тинка Косева бе обвинена от свои подчинени в манипулиране на системата за случайно разпределение на делата, а бившата й заместничка, милионерката в ЦКБ Евгения Баева – в подклаждане на интриги и сплетни в колектива, заради което се раздели с поста си.

varna. topnovini.bg