Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 07.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

До Аспарухово ще се пътува и по море

Asparuhov-most54Алтернативен воден транспорт ще свърже Аспарухово с Варна, съобщи кметът Иван Портних. Курсовете вероятно ще се извършват между морска гара и пристанището на бившето предприятие „Рибни ресурси“, което заедно с прилежащите територии става общинско с решение на общинския съвет от днес. Част от терена ще се използва за разширяване на улица Мара Тасева, а останалата ще е свързваща територия с Аспарухов парк.

Личен ангажимент съм поел към жителите на Аспарухово и в следващите две години районът съществено ще промени облика си, увери Портних. И добави че Аспарухов парк ще се превърне във втора морска градина на Варна.

Паралелно с това престои рехабилитация на бул. Народни Будители на нов водопровод, на ул. „Кирил и Методий“. Днес общинския съвет прие и подробни устройствени планове на два охранителни канала от източната и западната страна на квартала, които ще предотвратяват природни бедствия от типа на потопа от 19.06.2014 при който загинаха 13 души.

Въпреки постъпилите близо 70 възражения срещу плановете, ще бъдат съборени 9 незаконно построени къщи, ще се отчуждават части от частни имоти, за да се осигури надеждно отводняване на района при силен валеж. Разчетите на новите съоръжения са направени за прогноза при така наречения „1000“ годишен дъжд.

dnesplus.bg