Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 26.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Европа

Емил Радев: Укриването на данъци в Европа не е новост, защо чакахме да избухне скандалът с „Документите на Панама“?

Emil-Radev564Днес се проведе съвместно заседание на комисията по правни въпроси на Европейския парламент с Комисията по икономически и парични въпроси (ECON) и специалната комисия относно данъчните постановления и другите мерки, сходни по естество или въздействие (TAXE) и с участието на Джонатан Хил- комисар за финансова стабилност, финансови услуги и съюз на капиталовите пазари. На заседанието са се разменили мнения относно отчитането държава по държава и мерките за по-голяма отчетност и повече прозрачност в областта на корпоративните данъци.
Евродепутатът Емил Радев е задал въпрос на комисар Хил, след като укриването на данъци в Европа не е новост, защо е било нужно да се чака да избухне скандалът с „Документите от Панама“, за да се предприемат мерки на общоевропейско ниво. Още през 2013 г. председателят на ЕК обяви, че Европа губи по един трилион евро годишно от данъчни измами и укриване на данъци.

Евродепутатът Емил Радев днес участва и в съвместното изслушване на комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи и подкомисията по сигурност и отбрана на Европейския парламент относно „Външните граници на ЕС – предизвикателство пред външната и вътрешната сигурност. Действия за борба срещу незаконния трафик през границите.“

В изслушването са участвали контраадмирал Енрико Кредендино – командир на военноморската операция на ЕС в Средиземно море „София“, Фабрис Легери -Директор на ФРОНТЕКС, Олдрич Мартину – зам.директор на Европол, посланик Франческа Тардиоли – зам.генерален секретар за операциите на НАТО.

barometar.net