Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 29.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Радан Кънев си приписа заслуги за последните удари срещу корупцията

Radan_KanevЛидерът на партия ДСБ, която продължава отчаяно да се опитва да си докара имидж на опозиционна, не се поколеба да си припише заслуги за последните спецакции срещу корупцията, включително и днешната във Фонда за лечение на деца. Според Радан Кънев, полицията и прокуратурата се размърдали, понеже се притеснили от активността на тъмносините. „Хубаво е, че има арести. Дано някой да събира и годни доказателства”, заяви Кънев в предаването „Лице в лице” по bTV.

„Естествено е, когато има алтернатива, чиято цел е съдебната реформа, съдебната система да се задейства и да има арести”, изтъкна се той. „А, вие искате да кажете, че заради вас са тези арести”, зачуди се водещата Цветанка Ризова. „Естествено”, продължи Кънев. „Мисля, че се надценявате”, поряза го водещата.

Според реформатора, последните големи полицейски акции били „медийни постановки”. Такива били, по думите му, и твърденията, че не искал да се яви на разпит. „Естествено, че ще отида, естествено, че ще им кажа всичко”, побърза да обясни Кънев. „Имам нова призовка, това е новина, и аз ще отида”, заяви той.

blitz.bg