Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 23.06.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Бащата на Цвети Стоянова: Не съм спал, не съм ял, паля свещи всеки ден

zveti-stoianova„Господ има! Цвети се подобрява. Вярваме в Господ, вярвайте и вие…“ – споделя Йордан Стоянов-Старото пред „Меридиан Мач“. Боксовият символ на Славия е отправил взор единствено към всевишния, който държи в ръцете си неговото златно момиче Цветелина Стоянова.

„Не виня никого. Никой няма представа какво се е случило. Тя, като се оправи – Дай боже, ще каже какво точно е станало. Тя, само тя… Бдим над нея, всички. Аз не съм спал, нито ял. Чувствам огромна подкрепа от много хора – олимпийски, световни медалисти. Обаждат ми се от САЩ, от Испания. От цяла България хора ми звънят. „С вас сме, с вас сме“… Само това чувам. Паля свещи всеки ден. Даже пратих хора в Солун да запалят свещ. Дано Господ е добър… Но той е добър. Аз знам. Имала е късмет, казват лекарите… Дано и при възстановяването има късмет.

Още е на командно дишане, но вече движи леко пръсти на ръцете и краката. Има подобрение, вярвам на лекарите. Според тях няма нужда от нова интервенция. Панкреасът е засегнат. Само да се оправи – тя ще си каже всичко, което й е било на душата. Аз я обичам толкова много… Господ знае колко я обичам. Бях в Ямбол на състезание, когато разбрах. Тръгнах веднага. Ние с нея почти не сме се виждали напоследък – по състезания, по лагери. Баба й знае най-много, но само Цветелина си знае…

Първата й треньорка Теодора Благоева дойде веднага. И други треньорки. Много, много хора я подкрепят. И спортният министър Красен Кралев в това число. Даниел Петров, олимпийският шампион, дойде да я види. Цялата федерация е била пред стаята й. Аз не знам на кой свят съм, синът ми Найден движи нещата и само казва „Татко, не бой се“… Благодаря на цялата държава! Лекарският екип, който се грижи за нея, е перфектен. Дано има късмет под грижите на тези лекари да се оправи. Всички чакаме това да стане – брат й, баба й, чичо й, вуйчо й, аз… Днес чакаме важните изследвания от ядрено-магнитен резонанс. Така казаха лекарите. И им вярваме. Това е Божа работа. Каквото и да направим ние, оттам нататък е Господ. Това е истината“…

Междувременно треньорът на ансамбъла по художествена гимнастика Ина Ананиева говори пред „Нова телевизия“ за Цвети:

„Имаше проблем с нея след Световната купа в Испания, тогава категорично каза, че не издържа и не иска да тренира повече. Нямам отговор какво не съм разбрала. Не разбрах, че иска да се откаже седмица преди Европейското и два месеца и половина преди Олимпиадата… Тогава вече имахме съмнения, че е затормозена, че иска да каже нещо“, призна Ананиева.

„От психолога Таня Янчева знам, че Цвети не е в депресия. Много ми е тежко и много ме боли. Последните дни спеше вкъщи, спях до нея. Единственото, което казваше е, че ще ни провали и няма да издържи. Разплака се веднъж при Илиана, после при мен на тренировката. Казах й тогава, ела с нас на Европейското, без да играеш. После тя им написа в чата на останалите момичета, че се отказва. Михаела Маевска събра момичетата и отидоха при нея. Миналата седмица беше непрекъснато „ще тренирам, няма да тренирам“. В събота през нощта сменихме акредитациите, а ние пристигнахме във вторник“, разкри треньорката.