Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 09.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Валентина Крачунова няма да бъде директор на Хуманитарната гимназия още 1 година

valentina-krachunovaСлед като настоящи и бивши възпитаници на Националната гимназия по хуманитарни науки и изкуства „Константин Преславски” организираха подписка в подкрепа на директорката Валентина Крачунова, която бе подкрепена и от учителския колектив, народният представител Павел Христов е отправил въпрос към Министерството на науката и образованието относно бъдещето на г-жа Крачунова, на която й предстои пенсиониране.

Министерство на образованието, в лицето на министър Меглена Кунева отговоря, че със заповед на началника на Регионалния инспекторат във Варна е обявен конкурс за заемане на длъжността директор на гимназията и предвид конкурсната процедура, която ще продължи около 2 месеца, на г-жа Крачунова ще бъде предложено да заеме временно длъжността директор до встъпването на кандидата спечелил конкурса.

Г-жа Крачунова е придобила право на пенсия за осигурителен стаж и възраст през месец септември 2015 г. и прекратяването на трудовия й договор  ще бъде извършено на основание на чл.328, ал.1 т.10 от КТ от началника на Регионалния инспекторат по образованието във Варна. В последната промяна на чл.328 ал1 т.10 законодателят е предоставил правна възможност на работодателя да прекрати с писмено предизвестие в сроковете по чл 326, ал.2 на КТ до работника или служителя при навършване на пенсионна възраст. Политиката на министерството в това отношение е последователна и подходът е принципен, а не персонален, пише в отговор министър Кунева.

barometar.net