Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 28.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Светски новини

Четири варненки с номинации за Жена на годината

biliana-bojaninaЧетири са варненските номинации в тазгодишното издание на конкурса „Жена на годината“. Това са младата изпълнителка Дара, първият български медалист от Рио Елица Янкова, ММА състезателката Александра Тончева и д-р Биляна Божанина, която е докторант в Клиниката по ортопедия и травматология на МБАЛ „Св. Анна“. Четирите дами са номинирани съответно в категориите Музика, Спорт и Медицина, пише dnesplus.bg

Предложението Дара да получи награда е мотивирано с огромния брой гледания на първия й сингъл „К‘во не чу”. Успехът от Олимпийските игри в Бразилия това лято е донесло и номинацията на 21-годишната Елица Янкова, която сега се е устремила към европейската титла. В пряка конкуренция с нея влиза и Александра Тончева. Варненката, която миналата година спечели европейска титла, през юли 2016-а Александра Тончева спечели златен медал от световното първенство по ММА в Лас Вегас.

Номинираната в секцията за медицина д-р Биляна Божанина е един от медиците, които прилагат иновативният миниинвазивен метод за лечение на така наречената Болест на викингите. До 30 ноември ще продължи онлайн гласуването за всички номинирани в класацията. Желаещите да подкрепят своите фаворити могат да го сторят като се регистрират в сайта на кампанията.

За динадесета година ще се проведе конкурсът „Жена на годината“. В него ще бъдат отличени най-добрите в 13 категории – Модели, Модни дизайнери, Aктриси, Музика, Спорт, Култура, ТВ, Личен стил, Хайтек и иновации, Интернет, Бизнес, Общество и новата ни категория Медицина. Във всяка категория са номинирани по 5 участнички. Критерият е базиран на адекватността на дамите и заслугите им към обществения живот през последната година.

Сред номинираните са актрисите Анна Пападопулу и Радина Думанян, изпълнителките Поли Генова, Белослава, Михаела Маринова и Прея, Ансамбълът по художествена гимнастика, сноубордистката Александра Жекова и лекоатлетката Мирела Демирева, телевизионните водещи Гала, Станислава Кара и Доника Ризова, както и репортерите Марина Цекова и Петя Дикова. Сред предложените за приза са още основателят на фондация „МС – Мога Сам“ Биляна Савова и акушер-гинеколозите д-р Михова и д-р Чачева, които станаха известни с първата по рода си вътреутробна операция на белия дроб на бебе.

На снимката д-р Биляна Божанина /dobrich.topnovini.bg/