Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 07.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Божидар Лукарски не намира за реалистично реформаторите да съставят кабинет

Bojidar-lukarski44Не е реалистично Реформаторският блок (РБ) да приеме мандат и да състави кабинет към настоящия момент. Това категорично заяви в предаването „Лице в лице“ по БиТиВи министърът на икономиката в оставка и лидер на СДС Божидар Лукарски. Припомняме, че ГЕРБ и БСП дадоха заявки, че ще върнат мандат за съставяне на правителство в рамките на този парламент. Лукарски смята, че лошата комуникация е най-голямата грешка на кабинета, която е разочаровала хората. Той призна, че не са успели помежду си вътре в кабинета, както и пред широката общественост да артикулират проведените реформи.

Божидар Лукарски намира за нормално след няколко наслоили се изборни победи да имаш и загуба. Също така смята, че не е реалистично цялата власт да е съсредоточена в ръцете на една партия. Синият лидер изтъкна, че след победите на ГЕРБ на парламентарните и на местните избори не е реалистично, ефективно и нормално всички власти да бъдат съсредоточени в една партия или казано по-широко – център-дясно. Според Лукарски хората искат алтернатива и било нормално президентската институция да бъде такава. Божидар Лукарски не отрече, че е имало и протестен вот. Той смята, че голяма част от извършените реформи не са изкомуникирани по най-добрия начин.

Правителството не се събирало, но Лукарски обясни, че с Борисов са си разменили SMS-и и взаимно са си благодарили за съвместната работа.
Той подчерта, че ясно се очертава коалицията БСП – ДПС и ДСБ. Божидар Лукарски изтъкна, че в ГЕРБ не са си свърши работата на президентските избори. По думите му две трети от избирателите на РБ са подкрепили Цецка Цачева. 7 % от РБ и 14 % от ГЕРБ били гласували за ген. Румен Радев. Лукарски отчита и наличието на сгрешени послания по време на кампанията. Той изтъкна и късно избрания кандидат на ГЕРБ.

Лукарски подчерта, че не приема размяната на обвинения. По думите му това е мажоритарен вот и според него той не отразява на 100 % вота за различните партии. Божидар Лукарски изтъкна, че след подадената оставка на правителството няма смисъл да се чертаят апокалиптични картини. Той намира това говорене за едно от грешните послания, които са отдръпнали голяма част от избирателите. Лукарски смята, че в лично качество като мажоритарен кандидат Радев е бил по-харесваният на балотажа.

Относно изборите в столичния кв. „Младост“, Лукарски смята, че е допусната грешка със смяната на предишната кметица и дадения шанс на едно непознато лице, „една фризьорка с фиктивна транспортна фирма да управлява този район“.

news.bg