Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 26.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Владислав Горанов: Анализ ще извади на бял свят всичко за „агнешките главички“

Vladislav-Goranov„Нека се попитаме кои всъщност са „агнешките главички“. Можем и за тях да поговорим малко. Спомняте ли си времето на приватизацията от 2000 г. и управлението от 1997 до 2001 г. И един разградски бизнесмен. Има анализ, който съвсем скоро ще види бял свят и тогава всичко ще стане ясно“, заяви още Горанов. Това каза пред Нова телевизия финансовият министър в оставка Владислав Горанов, като предупреди, че са възможни популистки упражнения с най-важния финансов закон.

Правосъдният министър в оставка Екатерина Захариева няма оферта да оглави трето служебно правителство на президента Росен Плевнелиев. „По-скоро не бих я приела, била съм в предишните две служебни правителства, не е лесно”, каза Захариева в сутрешния блок на Би Ти Ви. Запитана на кого президентът трябва да връчи мандат за съставяне на правителство, след като ГЕРБ и БСП заявиха, че ще го върнат, Захариева отговори, че би го посъветвала да се ориентира от резултатите на президентските избори, при които трета бе коалицията „Обединени патриоти”.

ekaterina-zaharieva44Тя обясни, че е теоретично е възможно кабинетът „Борисов” да управлява в оставка до встъпването в длъжност на новия президент Румен Радев на 22 януари. По конституция сегашният Росен Плевнелиев не е обвързан със срокове за връчване на първия мандат за съставяне на кабинет. Има срокове след това. На въпрос за „агнешките главички”, за които премиерът Борисов говори в деня на балотажа, Захариева като десен човек със съжаление подчерта, че „дясното се саморазпада”.

Тя посочи, че Борисов е имал предвид под „агнешки главички” хората от новия политически проект на Радан Кънев. „Лошото е, че не се учим от миналото и грешките и продължаваме да разбиване дясното политическо пространство”, каза още Захариева. По повод изявленията на премиера, че Иво Прокопиев е кадрувал в първия му кабинет, Захариева каза: „Не съм усетила натиск нито от кръга „Кой”, нито от кръга „Капитал”.

Като правосъден министър сама избрах екипа си и съм оставена да работя по съдебната реформа”. Тя обясни, че стои еднакво близо и до премиера Борисов, и до президента Плевнелиев, в чийто екип бе. „Между тях няма напрежение, имат добър контакт и си говорят”, допълни тя.