Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 09.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Светски новини

Новата първа дама обяви, че Плевнелиев бил жена

desislava-genchevaДосега си имахме президент без първа дама. А дали не ни очаква първа дама за президент?, пише pik.bg

Десислава Генчева е родена в Бургас. Завършила е английска гимназия, а след това финанси и маркетинг. Работила е като пиар на Румен Радев във ВВС. Тръгва си с него, когато той подава оставка и се отдава на кандидат-президентската му кампания. Официално му е съпруга от август тази година. И за двамата това е втори брак. Появиха съмнения за конфликт на интереси от времето, когато двойката работеше заедно във Военновъздушните сили. Беше критикувана за острите й коментари във Facebook по повод издигането на кандидатурата на Цецка Цачева. Впечатление направи и коментарът й след сълзите на Цачева по време на дебата с Радев:

„Хормонален дисбаланс? Объркана съм!”. Тя не пестеше и коментарите си за управлението. Още критики в социалните мрежи бъдещата ни първа дама получи и с първата си поява, след като Радев бе избран за президент – този път за избора й на пола с дължина над коляното.

Пиарката на ВВС се стяга да става пиарка и на държавата. Ясно е, че официално няма да заеме пост в президентската администрация. Но неофициално всички се сещат, че именно тя ще дърпа конците на „Дондуков“ 2. В армията й викали „Генерал Деси“, като не е сигурно дали това е признак на респект. Десислава Генчева играе „хард“ и спрямо сегашния президент Росен Плевнелиев. В началото на октомври тя прави коментар и по негов адрес. „Що си мисля, че и досега си имахме президент жена?! Майка на нацията”

В първия си брак тя е живяла вече с политик – преди 13 години се развежда с Георги Свиленски, депутат от БСП. С Румен Радев се запознава покрай работата ѝ във финансовия отдел на щаба на Военновъздушните сили. Жълти детайли са дали към онзи момент командирът на ВВС е бил разведен, или не. Избирателят отдавна не толерира съпружеската вярност и по-скоро му допада обратното. Факт е обаче, че скоро след като Радев поема командването на военната ни авиация, Десислава започва да работи и в пресцентъра на ВВС. Присъствието на Десислава Генчева там е белязано от негласно съревнование с пресцентъра на Министерството на отбраната. След съвместни учения с американските ВВС нерядко към медиите политаха 2 съобщения – едното от пресцентъра на ВВС, другото от МО. Дублирането се обясняваше с желание за по-компетентна информация. За утвърждаването на Десислава помага изключителният успех на авиошоуто “Това сме ние” на летище Враждебна в средата на октомври 2014 г. Отразиха го всички телевизии и над 30 агенции. И за първи път от много време се завъртя реклама за военната ни авиация. Новата президентша има един син от брака си с Георги Свиленски. Той вече е млад мъж – състезател по волейбол, завършил е с отличие испанска гимназия. Дори се появи снимка, на която Генчева е със сина си, а Радев – с двете си деца – Георги на 13 и Дарина на 15 г. След като преди 2 г. ген. Радев се развежда официално със съпругата си Гинка, се мести да живее в апартамента на Десислава в столичния квартал “Гео Милев”. Двамата сключват брак в началото на август т.г., близо 2 седмици след като командирът на ВВС си пусна рапорта за пенсиониране и обяви,че приема да се кандидатира от името на инициативен комитет с подкрепата на БСП, пише вестник 24 часа.

Бившият съпруг на Генчева, Георги Свиленски, споделя пред Plovdiv media: „Наистина не ме вълнува отдавна нейния личен живот. Не съм се интересувал дали има друг мъж и дали се е омъжила. Не знаех обаче, че имат отношения на висшестоящ и подчинен и че това е в разрез с устава в армията. Ето това ме изненада, но пък не мога да коментирам личния живот на други хора, защото само те си знаят причините и мотивите за действията им.