Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 28.03.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Анализи

Ще се сблъскат ли на политическия терен бившите приятели Борисов и Трифонов?

slavi-boikoТе са приятели. Вечерят заедно, гледат футболни мачове, ходят на кино, люпят семки в кметството на София. Те са Бойко Борисов и Слави Трифонов. Но изведнъж приятелството им изчезва яко дим. По думите на Борисов заради мераци на шоумена да строи в градинка до Японския хотел и поискано влияние в ГЕРБ. За тези твърдения Трифонов се закани да съди Борисов, но не го направи. По-късно каза в интервю, че разрива в отношенията им е личен въпрос и няма да осветли широката публика. Имаме дума срещу дума, но ако Слави бе убеден в правотата си, защо не съди Борисов, както направи с жълти издания? Вместо това, той използва ефира, за да го обижда, унижава и сатанизира. Показа, че е тясноскроен, злобен и отмъстителен. Борисов отвърна с великодушие на нападките и не използва властта, за да навреди на бившия си приятел.

Когато Любен Дилов-син запознава Бойко и Слави им казва, че България ще се окаже тясна за егото им. Излиза 100% прав. И двамата имат голямо его, и двамата искат да побеждават, и двамата трудно приемат чуждо мнение. Тези три фактора изиграха лоша шега на Борисов. Той подаде оставка като премиер и предизвика предсрочни парламентарни избори, на които може да влезе в битка с бившия си приятел Слави Трифонов. Ако на последния му стиска да направи партия, разбира се. Защото Слави обича шоуто си, но през зимата призна, че решение на Конституционния съд /което не допусна 3 въпроса от референдума му/ го тласка към политиката. Натам го тласка и Борисов, който го призова да направи партия и да поеме управленска отговорност за действията си.

Възможно е двамата бивши приятели да премерят сили и его на нов терен – политическия, но омразата на Слави към Бойко няма да се трансформира. Той е доказал, че не може да я контролира и изпада в неадекватни настроения: справка билбордовете за „чувствата” му към издателя на агенция ПИК Н.Недялков. Борисов може да има огромно его, но не е отмъстителен като Слави. Не се поддава на чувствата си, не пренебрегва разума, знае че властта е игра. Но показва и високомерие, което избирателя на прощава. „Ще гласувате за Цачева или си отивам!” – каза той и загуби. За трети пореден път не се появи на пресконференция в НДК след края на изборния ден, с което показа пренебрежение към избирателите и журналистите. Не е нормално в централата на ГЕРБ да се надвикват репортерки, а отзад Сашо Диков да се провиква като селски пъдарин.

Слави Трифонов не отстъпва на Борисов по високомерие и самочувствие. Той заяви, че ако беше се явил на избори за президент на България е щял да спечели на първи тур?! Защо не го направи тогава? Нали иска да промени политическите нрави у нас. Или е по-лесно отстрани да дирижира процесите и да си води шоуто. Но това раздвоено поведение не може да продължи вечно и Слави го знае. Дано го знаят и шефовете на БТВ, които позволиха едно телевизионно шоу да се превърне в политически субект.

А какво ще се случи между двамата бивши приятели ще разберем напролет, но отсега е ясно, че ако има битка, ще бъде жестока.

barometar.net