Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 19.03.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Европа

Борисов : Аз знам какво ни е било две години!

Borisov_parliamentПодавам оставка на ръководения от мен Министерски съвет. Нека да честитим на победителите изборите. Категорична, ясна и точна победа и поне аз не си спомням толкова честни избори. Това заяви от парламентарната трибуна Бойко Борисов.

Преди две години държавата беше в критична ситуация, надявам се никой не е забравил. Имахме два варианта правителство след правителство или коалиция, за да стабилизираме държавата“, заяви премиерът.

Мислех, че максимум може да се изкара една година в това състояние, в което дори и колегите от РБ имаха тежки противоречия. Искахме да се запази тази стабилност затова правехме и редица компромиси. Аз знам какво ни е било две години. Нашата оценка е, че се опитахме и положихме максимум усилия. Нито се е вдигнала цената на тока, успяхме да платим, каквото имаше да се плати“, каза Борисов.

Това е реален вот. Промяна на политическата ситуация. Затова обвързвам двата избора. Чувах какви ли не глупости по мой адрес, че съм бил диктатор, че съм бил султан. Управлението се дава от народа и когато той е разколебан в това, то то трябва да се върне“,заяви той.

Нямам претенциите, че всичко, което правим е незаменимо. Затова, честитя победата, и искам да помоля новите получили моралното право да управляват. Като гледах усмивките между Плевнелиев и Радев онзи ден, ми стана по-спокойно. Това заяви премиерът Бойко Борисов от трибуната на парламента.

„За хората ние вече имаме нов президент. Редно е, за да не вкарвате държавата в едно служебно правителство, после във второ. Направете още сега консултации с Плевнелиев. Нека господин Радев и госпожа Йотова да си поемат новите функции. Направете служебно правителство, успокойте държавата и управлявайте. Ние каквото има необходимост, включително и до времето, в което парламента трябва да работи, максимално ще бъдем конструктивни“, каза Борисов.

„Моят съвет към всички партии е да чуят какво казаха хората за референдума. 2,5 милиона са се произнесли. Повече отколкото за господин Радев и г-жа Цачева. Редно е да се съобразите с нея. Сега обяснете на хората какви са рисковете и какво трябва да се направи”, заяви Борисов.

След това премиерът благодари на всички, че въпреки различията и противоречията, парламентът е работил. Борисов увери избирателите, че ГЕРБ има готовност отново да работи за тях.