Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 25.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Интервю

Недко Радев: Инвестираме в пазарите на Варна, за да подобрим визията им

nedko-radevНедко Радев има завършена магистърска степен в Икономически университет Варна, специалност „Счетоводство и контрол“. Трудовата му кариера започва като ревизор в „Държавен финансов контрол“. Преди да бъда избран за изпълнителен директор на фирма „Пазари“, г-н Радев има над 20-годишен опит в банковата сфера.

Г-н Радев, кои са по-важните неща, които реализирахте с екипа си, след като поехте управлението на фирма „Пазари“?
На първо място оптимизирахме състава на дружеството. Създадохме нова структура и ново щатно разписание. Оптимизирахме голяма част от разходите и продължаваме да работим в тази посока. Закупихме нов, по-мощен ледогенератор за нуждите на Рибната борса, за която сме длъжни да осигуряваме лед, а с предишните ледогенератори имаше недостиг на такъв. Внедрихме нова система за бариерата на паркинга на Централен пазар, с което подобрихме пропускваемостта, тъй като при предишната система имаше ежедневни сривове. Ремонтирахме голяма част от павилионите поради течове свързани с конструктивни грешки. Проведохме санитарна сеч и резитба на дърветата на повечето пазари, което е свързано с осигуряването на безопасността на наемателите и клиентите. И на последно място, но не по важност построихме нов пазар за цветя на мястото на стария в градинката зад Катедралата.

Сред търговците имаше слухове, за вдигане наемите на обектите, на които работят. Основателни ли са те, предвиждате ли вдигане на наемите?
Още в самото начало при избирането ми на поста изпълнителен директор заявих категорично, че увеличаване на наемите няма да има. Дори казах, че ще търсим лостове и механизми за намаляването им. Разбира се това не означава на всяка цена намаляване. Анализът ни показа, че необходимост от такова намаляване на наемите има на пазар Чаталджа и това се случи. За другите пазари засега няма възможност за намаляване на наемите.

Извършихте основна промяна на визията на пазара за цветя до Катедралата. Предвиждате ли инвестиции в другите пазари на Варна?
За другата година предвиждаме да инвестираме в паркинга на Централен пазар и по-точно в асфалтирането му и подобряване на условията за ползването му. Ще инвестираме и в другите пазари с цел подобряване на визията им. На така наричания от варненци Син пазар предвиждаме изграждане на красива и функционална чешма, която да се ползва не само от наемателите, а и от гражданите и гостите на град Варна.

Доволен ли сте от финансовите резултати на дружеството?
Относно финансовите резултати на дружеството засега се наблюдава лек спад в приходната част, което според мен се дължи на продължаващата стагнация в икономиката. Дял в тази тенденция има и намаляването на наемите на пазар Чаталджа. От друга страна, както посочих поради оптимизиране на голяма част от разходите, очакваме в края на годината финансовият резултат да бъде по-добър от миналогодишния и да завършим 2016 г. с добра печалба.

Кои са приоритетите ви за 2017 г.?
Инвестиции в подобряване визията на пазарите, реализиране на планираните мероприятия и увеличаване на финансовия резултат на дружеството.

въпросите зададе Иво Югов

www.barometar.net

Снимка – varna24.bg