Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 04.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Светът

Девненец спечели златен медал от Европейското първенство по ММА

ferdun-osmanovДевненецът Фердун Османов от СК „Десант“ – Варна, стана златен медалист на Европейското първенство по ММА в Прага. Нашият боец показа огромно сърце на истински воин и надделя безапелационно в своята категория (70 кг). С общо пет златни, един сребърен и два бронзови медала България приключи участието си на Европейското първенство по ММА в чешката столица. Европейски шампиони в своите категории станаха още: Николай Николов (77кг), Даниел Гълъбаров (120кг), Атанас Свисов (+120кг), Александра Тончева (52кг)

Сребърен медал в категория 84 кг успя да извоюва Валери Атанасов.С бронзови медали и с чувството, че можеха повече си тръгнаха Ростислав Райчев и Тенчо Караенев. България се класира на 2-ро отборно място след Швеция, която ни изпревари с 1 сребърен медал повече, но шведите участваха на първенството с 14 състезатели срещу 9 от наша страна.

Станислав Недков, председател на БФММА каза след завършване на първенството:
„Поздравявам за отлично свършената работа националните и личните треньори на медалистите – Александър Чухрай, Димитър Димитров, Николай Добруджански, Кирил Ханджийски, Светослав Желев и Калоян Колев! Честито и на останалите клубни треньори, защото без вас и вашите състезатели нямаше да се създаде нужната среда и конкуренция, за да имаме толкова силен национален отбор! Благодаря на колегите от УС на БФММА, на всички спонсори и приятели на Федерацията, които бяха плътно с нас през цялото време! Също и на Злати Златев, който се грижи добре за отбора ни през целия ни престой в Прага!
Вчера бе обявено, че България ще бъде домакин на Европейското първенство през следващата година, което ще се проведе от 28 март до 2 Април в София!“

barometar.net